USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волиняни вибороли «за єдність» сім медалей

20 Жовтня 2014 10:46
Із Чемпіонату України з рукопашного бою волиняни привезли сім медалей. Про це повідомляє Волинський інформаційний портал.

З 10 по 12 жовтня 2014 року в Києві відбувався Чемпіонат України з рукопашного бою серед юнаків та дівчат віком від 10 до 17 років, присвячений єдності України, - інформують організатори.

Попри складний час, який переживає наша держава, до участі в турнірі зуміли відрядити свої збірні команди 18 областей України, що у підсумку склало приблизно 700 учасників. Волинську область представляли на чемпіонаті 16 спортсменів із трьох провідних клубів рукопашного бою: ВОСК «Магістр» (тренери: Грисюк Д.І., Рехнюк В.В.), ВРКРБ «Інсайт» (тренери: Паліївець В.А., Веремій І.В., Кулаков О.В.) та ВРФРБ «РУБІЖ» (тренери: Гузов С.М., Заболотний А.В.).

Чемпіонат України з рукопашного бою цього року відбувався за двома версіями (контактами): легким (дозволена тільки ударна техніка руками та ногами) та дозованим (дозволено наносити удари руками та ногами, проводити весь арсенал кидкової техніки, виконувати больові та задушливі прийоми).

Згідно з результатами поєдинків у легкому контакті волинянам вдалося вибороти шість медалей (чотири бронзові, одну срібну та одну золоту). Так, бронзові медалі у своїх віко-вагових категоріях вибороли Андрій Савіцький (12-13 років, до 55 кг), Валентин Стахурський (16-17 років, до 85 кг) (ВРФРБ «РУБІЖ»), Тарас Ліщинський (14-15 років, до 55 кг) (ВОСК «Магістр») та Роман Безецний (16-17 років, до 85 кг) (ВРКРБ «Інсайт»); срібну нагороду отримав Богдан Ліщинський (14-15 років, до 55 кг) (ВОСК «Магістр»); а золоту медаль у найбільшій по чисельності ваговій категорії (30 спортсменів) виборов Михайло Ковальчук (10-11 років, до 40 кг) (ВОСК «Магістр»). Крім того, Михайла Ковальчука організатори турніру визнали кращим бійцем вікової категорії 10-11 років та відзначили окремим призом.

На теренах Волинської області зовсім не практикується легкий контакт рукопашного бою, а має розвиток лише повний та дозований контакт, в яких волиняни мають чималий авторитет в Україні як технічні, безкомпромісні та вольові бійці. Як наслідок, за результатами поєдинків у дозованому контакті до скарбнички збірної Волинської області увійшло ще 11 медалей (2 бронзові, 3 срібні та 6 золотих).

Так, бронзовими призерами змагань стали Сергій Курілін (16-17 років, до 55 кг) (ВРФРБ «РУБІЖ») та Богдан Тарасюк (14-15 років, до 55 кг) (ВОСК «Магістр»); срібні нагороди вибороли Антон Гаїнський (16-17 років, до 70 кг) (ВРКРБ «Інсайт»), Валентин Стахурський (16-17 років, до 85 кг) (ВРФРБ «РУБІЖ») та Богдан Ліщинський (14-15 років, до 55 кг) (ВОСК «Магістр»); а чемпіонами України стали Вадим Радюк (12-13 років, до 45 кг) (ВРФРБ «РУБІЖ»), Юрій Піддубний (16-17 років, до 60 кг), Роман Безецний (16-17 років, до 85 кг) (ВРКРБ «Інсайт»), Михайло Ковальчук (10-11 років, до 40 кг), Тарас Ліщинський (14-15 років, до 55 кг) та Назарій Пилипчук (14-15 років, до 65 кг) (ВОСК «Магістр»).

На особливу вагу також заслуговує той факт, що у кількох вагових категоріях із чисельністю учасників понад 20 чоловік фіналістами Чемпіонату України стали спортсмени із однієї команди. Так, за перше та друге місце у віковій категорії 16-17 років, до 85 кг між собою боролися Валентин Стахурський (ВРФРБ «РУБІЖ») та Роман Безецний (ВРКРБ «Інсайт»). У віковій категорії 14-15 років, до 55 кг одного півфінального та фінального поєдинку взагалі не було, оскільки, попередньо перемігши по чотири сутички, перше, друге та третє місце між собою визначили за жеребом спортсмени взагалі із одного клубу – ВОСК «Магістр»: Тарас Ліщинський (1 місце), Богдан Ліщинський (2 місце) та Богдан Тарасюк (3 місце).

Окрім того, за рішенням головної суддівської колегії за волю до перемоги відзначили Юрія Піддубного (ВРКРБ «Інсайт»), а кращим «ударним» бійцем турніру визнали та нагородили пам’ятним кубком Назарія Пилипчука (ВОСК «Магістр»).

У підсумку збірна Волинської області з урахуванням відсутності у своєму складі дівчат (що значно понизило завойований результат) впевнено посіла загальнокомандне третє місце, пропустивши вперед лише господарів змагань – збірну Києва (1 місце) та одну із найчисельніше представлених команд на турнірі – збірну Дніпропетровської області (2 місце) .

Згідно з результатом яскравих та високих перемог наших спортсменів стояла їх повсякденна, кропітка праця, а також часом непомітна, але дуже нелегка та самовіддана робота їхніх тренерів: Грисюка Д.І., Рехнюка В.В., Паліївця В.А., Веремія І.В., Кулакова О.В., Гузова С.М., Заболотного А.В.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus