USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинь має досвід призначення неефективних голів ОДА: Луцькрада звернулась до Зеленського щодо Погуляйка

30 Жовтня 2019 11:43
Депутати Луцької міської ради звернулися до президента Володимира Зеленського щодо погодження Кабміном призначення головою Волинської ОДА Юрія Погуляйка, висловивши незгоду з цим кадровим призначенням, адже у Волині вже є негативний досвід, коли призначені очільники області були неефективними.

Про це йшлося 30 жовтня під час засідання 65-ї сесії міської ради.

Так, вчора депутати Волинської обласної ради звернулись до Володимира Зеленського через незгоду з погодженням кандидатури луганського поліцейського Юрія Погуляйка на пост голови облдержадміністрації. Сьогодні ж відповідне звернення підготували і депутати Луцької міської ради.

Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт зауважив: «Ви знаєте, що питання призначення голови Волинської ОДА набуло великого резонансу. Волинська облрада вчора позачергово зібралася та прийняла звернення до президента. Є пропозиція підтримати наших колег та, взагалі, звернути увагу на призначення голів ОДА. Ми маємо досвід, коли призначення голів Волинської ОДА було неоптимальним», – зазначив Григорій Пустовіт.
Радник міського голови Ігор Поліщук наголосив, що попередній голова ОДА займався політикою, а не бюджетом, медициною, культурою, звучали голослівні звинувачення, тож потрібно вчитися на помилках.

«Я думаю, що люди не хочуть повторення. Україна має мало часу, адже ми витрачаємо потужний кадровий потенціал, тому що люди виїжджають на роботу за кордон. Якщо до нас приїде людина, яка далека від проблем області, то з цього нічого не буде. В нас є багато проблем... міліє Світязь – на цю проблему має вплинути ОДА, є екологічні проблеми у нас в місті, є соціальні, освітні проблеми. Думаю, на Волині є людина, яка знає про ці проблеми і зможе працювати над їх вирішенням», – підсумував Ігор Поліщук. Відтак, депутати підтримали проєкт звернення.

Нагадаємо, вчора, 28 жовтня, Уряд погодив призначення головою Волинської ОДА Юрія Михайловича Погуляйка. Втім, нещодавно лідер Національного Корпусу Андрій Білецький оприлюднив відео, у якому розповів, що у зриві акції протесту проти відведення українських військ у Золотому винен ексзаступник голови Луганської ОДА Юрій Погуляйко. Також Білецький зазначив, що Погуляйко відомий на Луганщині як людина, яка «кришує» незаконну вирубку лісу.

Варто зазначити, що волиняни з недовірою та без ентузіазму зустріли новину про ймовірне призначення колишнього міліціонера, посадовця з Луганщини, адже після звільнення киянина, колишнього заступника Міністра внутрішніх справ Олександра Савченка всі очікували, що Волинь нарешті отримає місцевого керівника. У соцмережах користувачі масово запитують: «невже не було достойного місцевого кандидата на посаду голови ОДА?»

До того ж, народний депутат Ігор Гузь звернувся до президента Володимира Зеленського щодо призначення керівником Волинської ОДА поліцейського з Луганщини.Він зазначає, що не може бути керівником області людина, яка працювала і жила в іншому регіоні. Такому голові ОДА знадобиться мінімум рік, аби ознайомитись зі специфікою та проблематикою Волинської області.

Відтак, у зв’язку з можливим призначенням на посаду голови Волинської обласної державної адміністрації першого заступника Луганської ОДА Юрія Погуляйка депутати Волинської обласної ради зібралися на позачергову сесію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Maха Показати IP 30 Жовтня 2019 12:10
Волиняни за що нам таке ??? немає слів !
Бляха до Maха Показати IP 30 Жовтня 2019 13:26
За всі гріхи проти природи - вирубування лісів, викопування бурштину, випалювання деревного вугілля і тд. і тп.
Мухер до Бляха Показати IP 30 Жовтня 2019 20:30
Да заспокойтесь ви всі.
Колибаха до Бляха Показати IP 31 Жовтня 2019 08:13
І за всі гріхи проти здорового глузду...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus