USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«Стратегічна помилка Уряду»: через призначення Погуляйка Волиньрада звернулась до Зеленського

29 Жовтня 2019 15:48
Депутати Волинської обласної ради звернулись до Володимира Зеленського через незгоду з погодженням кандидатури луганського поліцейського Юрія Погуляйка на пост голови облдержадміністрації.

Про це йшлося 29 жовтня під час позачергової 26 сесії Волинської обласної ради.

Голова Волиньради Ірина Вахович зачитала колегіальний текст звернення з трибуни.
Текст звернення подаємо без змін:

«Ми, депутати Волинської обласної ради, звертаємось до Вас із приводу рішення Уряду про погодження на призначення головою Волинської обласної державної адміністрації Юрія Михайловича Погуляйка.

Після президентських та парламентських виборів мешканці Волині сподівались і сподіваються на реальні зміни в країні, перспективи розвитку, конструктивний діалог усіх рівнів влади для вирішення низки нагальних і стратегічних питань.

Однак повідомлення 28 жовтня 2019 року щодо погодження Кабінетом Міністрів України жителя Луганщини Погуляйка Юрія Михайловича головою Волинської ОДА сколихнуло всю громадськість нашого краю.

Цим зверненням висловлюємо свою незгоду з таким кадровим рішенням Уряду. Маємо достатньо підстав для застережень щодо призначення на посаду керівника виконавчої влади чиновника, який не є вихідцем з нашого краю і, відповідно, не може знати специфіки місцевої проблематики і якому важко буде знайти спільну мову з господарським та політичним активом, культурними, релігійними та громадськими організаціями.

Призначення на посаду голови ОДА чужої для Волині людини – стратегічна помилка Уряду. Ми маємо гіркий досвід протистоянь виконавчої та представницької гілок влади через те, що немісцеві голови ОДА не знаходили компромісу з волинянами.

За сьогоднішніх непростих умов, представником Президента на Волині має бути людина, котра є патріотом краю, обізнана з реальними її проблемами та має бачення щодо конкретних шляхів їх вирішення. Це те, чого сьогодні гостро потребує Волинська громада.

Сьогодні відбуваються процеси адміністративної реформи, Волинь має низку соціальних, екологічних, економічних проблем. Область потребує виваженої стратегії розвитку. Щоб вирішити всі ці питання, потрібна конструктивна співпраця виконавчої влади, обласної ради, депутатів Верховної Ради України та громадськості. Ні в нас, ні в держави в цілому сьогодні немає часу на вивчення проблем. Їх потрібно фахово вирішувати.

Між тим, волинський досвід показує, що немісцеві голови ОДА перші півроку тільки вникають в ситуацію, знайомляться з людьми, відвідують підприємства, перезавантажують чиновницькі апарати, зрештою, вирішують власні інтереси у цікавій для себе прикордонній області з багатим природним потенціалом, але не працюють на область та її громаду.

У нашій області є чимало порядних людей, які мають достатньо досвіду представляти ваші інтереси на Волині та з першого ж дня ефективно та конструктивно працювати спільно з органами місцевого самоврядування. Закликаємо Вас виправити цю помилку і призначити на Волинь місцевого представника з якостями ефективного менеджера, здатного генерувати прогресивні ідеї та забезпечувати комфортні, затишні та безпечні умови проживання у нашому краї.

Ще раз закликаємо дослухатися до позиції волинської громади, інтереси якої ми усі представляємо, та не призначати головою Волинської обласної державної адміністрації Погуляйка Юрія Михайловича».
Текст звернення підтримало більше ніж дві треті від загальної кількості депутатів: 45 з 64. Єдиним депутатом, який був присутній в залі та не голосував за проект звернення, був депутат Святослав Кравчук.

Зі слів Олександра Пирожика рада показала, що депутати можуть в короткі терміни зібратись з важливого питання. Проте, з його слів, через стислі терміни не всі депутати встигли приїхати на засідання.
«Ось і серед нашої фракції двоє депутатів не змогли з’явитись – Олесь Бик і Сергій Духницький. Один в лікарні, інший далеко за межами Волині. Але їхні голоси – теж за це звернення, вони його підтримують», - зазначив він.

Нагадаємо, вчора, 28 жовтня, Уряд погодив призначення головою Волинської ОДА Юрія Погуляйка. Втім, нещодавно лідер Національного Корпусу Андрій Білецький оприлюднив відео, у якому розповів, що у зриві акції протесту проти відведення українських військ у Золотому винен ексзаступник голови Луганської ОДА Юрій Погуляйко. Також Білецький зазначив, що Погуляйко відомий на Луганщині як людина, яка «кришує» незаконну вирубку лісу.

Варто зазначити, що волиняни з недовірою та без ентузіазму зустріли новину про ймовірне призначення колишнього міліціонера, посадовця з Луганщини, адже після звільнення киянина, колишнього заступника Міністра внутрішніх справ Олександра Савченка всі очікували, що Волинь нарешті отримає місцевого керівника. У соцмережах користувачі масово запитують: «невже не було достойного місцевого кандидата на посаду голови ОДА?»

До того ж, народний депутат Ігор Гузь звернувся до президента Володимира Зеленського щодо призначення керівником Волинської ОДА поліцейського з Луганщини.Він зазначає, що не може бути керівником області людина, яка працювала і жила в іншому регіоні. Такому голові ОДА знадобиться мінімум рік, аби ознайомитись зі специфікою та проблематикою Волинської області.

У зв’язку з можливим призначенням на посаду голови Волинської обласної державної адміністрації першого заступника Луганської ОДА Юрія Погуляйка депутати Волинської обласної ради зібралися на позачергову сесію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
читач Показати IP 29 Жовтня 2019 16:58
Що був Мошко в школі,що не був...Жили без голови ОДА і нічого.Краще ті посади голів повністю ліквідувати.Є районні ради і достатньо,а то наплодили дармоїдів в тих адміністраціях.Молодий поліцай пішов на пенсію але працювати не хоче і шукає тепле місце,де нічого не потрібно робити.
Тихо до читач Показати IP 30 Жовтня 2019 20:29
Нехай буде. Людина молода, незаангажована, може і навчить чомусь ...
Андрій Показати IP 29 Жовтня 2019 17:44
Так би оперативно збирались відносно питання включення опалення в Луцьку....
Оксанка до Андрій Показати IP 29 Жовтня 2019 23:13
Замерз маленький? Потерпи з понеділка потепління.
Андрій до Оксанка Показати IP 30 Жовтня 2019 09:51
коментар аля ... зараз важко але колись стане краще ... ви часом не вивчали праці Леніна про світле майбутнє бо щось цим тхне....
Активіст Показати IP 29 Жовтня 2019 17:54
А чому ви таке не вимагали, коли Порошенко назначив Савченко головою ОДА? Ситуація один в один, тільки цей молодший.
Ввс до Активіст Показати IP 29 Жовтня 2019 19:09
Цей сєпар!!!
Отакої... до Ввс Показати IP 29 Жовтня 2019 19:36
Савченко ганяв "активістів" на Майдані і нічого,проковтнули...
Ха Показати IP 29 Жовтня 2019 20:04
"Чужои" ви ж украинци вси браття :) Хиба ни?
Я Показати IP 29 Жовтня 2019 20:16
До сьогодні в області було якісне і справедливе правосуддя для всіх....? І т.д. і т.п.....
Ірина Показати IP 29 Жовтня 2019 20:42
Ха-ха-ха.Що лохторат?Ви зробили себе разом!!!!!
Виборець Показати IP 30 Жовтня 2019 08:39
Зі своїм легше порішать, а цей чужий, мутний.
Олександр Показати IP 30 Жовтня 2019 11:35
Дивно мені це все... Якщо всі донецькі "сєпари", то нащо ж ми тоді так боремося за повернення краю в Україну??? Де ж ми будемо їх, "сєпарів", дівати??? Будемо народ на "сорти" ділити? Будемо донецько-луганським відмовляти у посадах по паспорту? Не було б ниття, якби призначили з Франківська, Одеси, Сум, Житомира??? А як на мене, то ті теж - не волинські, не свої. Тут же зрозуміло, через що срач, хоча ніби й стверджують, що просто "є свої хороші". В такому разі давайте просто поставимо вимогу обрання людини на цю посаду, а не призначення зверху. Ініціюйте ЦЕ, а не просто так захотілося. НЕМА такого закону.
ПРОПОЗИЦІЯ: Показати IP 31 Жовтня 2019 18:20
А давайте на Луганщину свого волиняку відправимо покерувати! Буде по-чесному! Га?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus