USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Вже завтра: «Волинська княжна 2015» – у Луцьку

11 Липня 2015 18:35
Знаковою подією у культурному житті Луцька стане фестиваль історії, краси і жіночності – «Волинська княжна», що 12 липня 2015 року вдруге буде проведений на теренах історичної пам’ятки нашого міста – замку Любарта.

Нагадаємо, у 2013 році під час фестивалю «Волинська княжна» організували видовищне дійство із концертом. Були театралізовані вистави, лицарські бої, діяв традиційний ремісничий ярмарок та проводилися майстер-класи від народних умільців.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК У ЛУЦЬКОМУ ЗАМКУ ОБИРАЛИ КНЯЖНУ. ФОТО

Натомість торік фестиваль скасували у зв`язку з подіями на сході країни. Хоча й фестиваль не відбувся, але відвідувачів у Луцькому замку було чимало.



Фестиваль задуманий як втілення духу нашого міста. Його метою є підкреслити цінність нашої історії, сімейного вогнища, самобутності нашої творчості та зрілої краси. Учасники мають висвітлити, а гості – побачити безліч здобутків, що пронесло наше місто від стародавніх часів і до сьогодні, - повідомляють організатори.

Події розгортатимуться навколо конкурсу середньовічної краси, участь у якому прийматимуть усі охочі жінки незалежно від віку, статури, чи статусу – бо основним критерієм цього конкурсу стане їхня власна фантазія і бачення свого образу у контексті стародавньої краси. В результаті цього конкурсу буде обрано і короновано переможницю – волинську княжну.

Особливу увагу приділлять наймолодшим гостям проекту – для них буде оголошена номінація «Найкращий дитячий середньовічний костюм», де переможці отримають цікаві призи.

Це неймовірне за красою дійство буде супроводжуватись концертом, участь у якому візьмуть місцеві і запрошені танцювальні, музичні та вокальні колективи стародавньої, народної та сучасної творчості. До показу власних колекцій буде запрошено ряд відомих у нас дизайнерів. І, звісно, не обійдеться без театралізованих вистав і лицарських боїв – адже, який же конкурс жіночої краси без боротьби за неї.

Важливою частиною фестивалю стануть традиційний ремісницький ярмарок-виставка, майстер-класи від народних майстрів, та смачне частування.

На завершення події буде урочисто відзначатися красиве народне свято – Івана Купала – усі охочі, на чолі з учасницями конкурсу пройдуть урочистою процесією від замку до річки Стир, щоб спустити на воду святкові вінки.

До участі у фестивалі запрошуються:

- дівчата і жінки, що бажають стати головними героїнями проекту;

- дизайнери та магазини ексклюзивного вбрання;

- творчі колективи та митці;

- салони краси;

- реконструктори;

- ресторації та розважальні центри;

- фотографи;

- меценати;

- партнери.

Організатори: ВОГО «Асоціація Регіонального Розвитку», клуб розвитку та дозвілля «Червона Рута» за підтримки управління культури Волинської обласної державної адміністрації та Луцької міської ради.

З питаннями і пропозиціями просимо звертатись за тел. 0959010705 або електронною поштою: [email protected]

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Лучанин Показати IP 23 Червня 2015 10:36
"Рицарів" з княжною та на фронт добровольцями, прямо зі сцени, оце було б щось, а так с***куни тилові разом з організотарами !!!!
Анонім до Лучанин Показати IP 23 Червня 2015 14:15
і ви, мабуть, зі Сходу пишете?
Сенс до Анонім Показати IP 6 Липня 2016 10:01
)))) Точно з передової ))))
капітан НЕШ Показати IP 11 Липня 2015 18:50
хай буде хоть це ..хай що небуть...але не цей сміттєвий!! у всіх значеннях цього слова Бандерштад!!
User 001 до капітан НЕШ Показати IP 13 Липня 2015 14:37
Потрібно було прийти подивитись на тих "кур" як ти кажеш. Ті кури в твою сторону і не глянули б.
знаючий Показати IP 11 Липня 2015 21:05
Та яка там княжна,-буде з десяток кур порепаних і целюлітних,я фото їх бачив
до Знаючого до знаючий Показати IP 11 Липня 2015 23:24
Покажи своє фото, чи ти від них далеко втік,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus