USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинська православна богословська академія відзначила 25-річчя відродження

23 Жовтня 2017 17:10
Святкування актового дня Волинської православної богословської академії з нагоди 25-ліття відродження духовного навчального закладу і дня пам’яті Собору волинських святих відбулося сьогодні, 23 жовтня.

Воно розпочалося святковою літургією у Свято-Троїцькому кафедральному соборі міста Луцька. Після літургії та подячного молебню першокурсників урочисто посвятили в студенти, повідомляють на сайті міськради.

Урочистості відкрив ректор академії, протоієрей Володимир Вакін. У рамках святкових заходів було представлено ролик про Волинську духовну школу, презентовано п’ятий номер наукового журналу «Волинський благовісник».

Щирі слова вітань з нагоди свята висловили почесні гості та представники інших навчальних закладів. Від міської влади ювілярів привітав радник Луцького міського голови Ігор Поліщук. Він у своєму виступі акцентував на високих здобутках Волинської православної богословської академії, яка формує духовну еліту України, і зазначив, що велика заслуга у цьому митрополита Луцького і Волинського Михаїла.

Ігор Поліщук побажав академії процвітання, подальших успіхів і ще більше видатних випускників та Божого благословення. Та вручив подяку міського голови за розвиток духовної освіти, активну просвітницьку діяльність, а також з нагоди актового дня Волинської Православної Богословської Академії (25-ліття відродження духовного навчального закладу) – дня пам’яті Собору волинських святих: протоієрею Богдану Гриніву, духівнику Волинської православної богословської академії, доктору богословських наук; Шаюку Євгену Пахомовичу, викладачу ВПБА, заслуженому працівнику культури України; протоієрею Ігорю Скибі, проректору з навчальної роботи та завідувачу заочним сектором ВПБА; протоієрею Миколаю Цапу, завідувачу кафедри Церковно-історичних і Гуманітарних дисциплін академії; ієромонаху Іларіону (Зборовському), старшому інспектору академії, благочинному академічного храму.

Архієрей Волинської єпархії митрополит Луцький і Волинський Михаїл виступив з напутнім словом, благословив учасників святкового зібрання і нагородив меценатів ВПБА вищою академічною нагородою – ктитор Академії і медаллю «25 років відродження». Також вручив митрополичі гранти кращим викладачам та студентам академії. Медаллю «25 років відродження» митрополит нагородив радника міського голови Ігоря Поліщука.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus