USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині картопля вродила, але чи дістанеться вона школярам?

28 Жовтня 2013 10:57
Більше мільйона тонн картоплі (за вирахуванням насіння) накопали цього року на Волині, що перевищує потребу в 3,5 раза. За межі області уже реалізували майже 300 тисяч тонн, - інформує УНН.

Тим часом, виробники картоплі воліли б продати вирощене за більш високу ціну. А складність проведення тендерних закупівель створює чимало проблем в організації харчування дітей у навчальних закладах.

Як Волинські Новини повідомляли раніше, особливо стурбовані ситуацією з закупівлею картоплі освітяни Ковеля. «Постачальники не охоче беруть участь у тендерах. Вони пропонують занадто високу ціну на картоплю, якої ми не можемо осилити», - висловив стурбованість начальник Ковельського міського управління освіти Віктор Бичковський.
ЧИТАТИ ЩЕ: ОСВІТЯНИ ВОЛИНІ ПИСАТИМУТЬ «ЛИСТА» ПРЕЗИДЕНТУ?
До того ж, на Волині також очікується 280 тисяч тонн овочів, що вдвічі перевищує потреби жителів Волині. У цьому контексті важливим є будівництво картопле- та овочесховищ загальною потужністю 2,15 тисяч тонн, що введені в експлуатацію впродовж року.
Вирощену продукцію волинські аграрії збувають на сільськогосподарських ярмарках, яких з початку року в області вже проведено 2779.

Як повідомили у прес-службі Волинська ОДА, з початку року волинські господарі виробили сільськогосподарської продукції майже на 4,8 мільярда гривень. Стан розвитку АПК обговорювали на колегії Волинської облдержадміністрації.

Питома вага Волинської області в загальноукраїнському обсязі с/г валової продукції - 2,8%, за обсягами виробництва на 1 жителя регіон займає 11 місце, - доповів голова департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко.

За 9 місяців поточного року обсяги виробництва сільськогосподарської продукції в усіх категоріях господарств області склали майже 4,8 мільярда гривень. Забезпечено приріст виробництва с/г продукції на 2,4%, в тому числі агроформуваннями – на 5,8%. Як Всіма категоріями господарств за 9 місяців вироблено 94,2 тисяч тонн м’яса в живій вазі, 379,8 тисяч тонн молока та 166,8 мільйона штук яєць.

Урожай зернових і зернобобових культур зібраний на 257,5 тисячі гектарів (96% площ) та намолочено 869,3 тисячі тонн зерна при середній врожайності - 33,8 центнера з гектара.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
мама Показати IP 28 Жовтня 2013 11:32
Освітяни Ковеля стурбовані, зате головному освітянину Луцька Гребенюку все до лампочки, діти в садочках цілий 2013 рік без картоплі.А на телебоченні Гребенюк розказує, яке прекрасне харчування в закладах Луцька.Пора вже гнати цього лициміра.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus