USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Волинська «Свобода» обурена дорученням губернатора області

22 Квітня 2009 11:40
На адресу «Волинських Новин» 22 квітня надійшла заява прес-служби ВОО ВО «СВОБОДА», у якій ця організація засуджує антиукраїнські дії голови Волинської обласної державної адміністрації Миколи Романюка. Про це інформують «Волинські Новини».
 
Текст документа подаємо дослівно, без жодних правок:
 
«Волинська обласна організація ВО «СВОБОДА» обурена діями голови  Волинської обласної державної адміністрації М.Романюка, який 06.04.2009р. дав доручення (за № 2099/2/1-09) райдержадміністраціям забезпечити сприяння в організації та проведенні заходів на виконання Постанови Верховної Ради України від 1 квітня 2009р.  «Про відзначення 90-річчя створення комсомолу України».
 
Варто нагадати голові Волинської обласної державної адміністрації панові Романюку, що комсомол – це комуністичний союз молоді, який був створений, як передовий загін Комуністичної партії. Діяння КПСС і комсомолу – це 20 млн. жертв українців через війни, голодомори, «розкуркулення» та інші репресії.
 
Ми вважаємо, відзначення цієї «чорної» дати – це наруга над пам’яттю мільйонів українців, знищених комуністичним режимом. Прийняття і виконання вище вказаної Постанови ВР України на 18-му році Незалежності України переходить усі межі здорового глузду. Хоча зрозуміло, що ухвалення такого рішення не могло відбутися без участі в цьому голосуванні  колишніх комуно-комсомольців, представлених сьогодні у всіх без винятку парламентських фракціях. Тому зрозуміло, чому за дану постанову проголосували представники фракцій комуністів, Партії Регіонів, Блоку Литвина, 63 депутати – від Блоку Юлії Тимошенко та один нашоукраїнець (Шемчук В.В.). 
 
Реалізовує ж цю постанову пан Романюк – губернатор Волинської ОДА. Це й зрозуміло, адже в недалекому минулому він –  перший секретар обкому комсомолу нашої області. Панічно боячись люстрації, колишні «комуно-комсомольці» продовжують і надалі впроваджувати в Україні прокомуністичні та промосковські сценарії.
 
Волинська обласна організація ВО «СВОБОДА», засуджуючи такі антиукраїнські дії голови Волинської обласної державної адміністрації,   вимагає:
 
1. Голові ВОДА п. Романюкові скасувати своє доручення від 06.04.2009р. № 2099/2/1-09 про сприяння в організації та проведенні заходів,  передбачених вище зазначеним розпорядженням.
 
2. Волинській обласній раді  на черговій сесії дати політичну оцінку  Постанові ВР України від 1 квітня 2009р. «Про відзначення 90-річчя створення комсомолу України».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
простотак Показати IP 22 Квітня 2009 11:56
а причому тут Романюк? є Постанова Верховної Ради, вищого органу, ніж адміністрація. Шановні свободівці помилились адресою. Юлі пишіть і Януковичу, а не Ромонюку
Знаючий Показати IP 22 Квітня 2009 14:30
Треба галас робити. Але справді, проти Верховної Ради. Та й Тягнибоку непоганий плюс був би на виборах Президента. Хоча цим фактом Романюка можуть і заїсти
Анонім Показати IP 22 Квітня 2009 15:16
"Про відзначення 90-річчя створення комсомолу України»???? Якщо я не помиляюсь, то комсомолу України вже не існує років з 12. І з якої радості про це згадали??
Анонім Показати IP 22 Квітня 2009 15:29
Заїдять Романюка, бо він як представник виконавчої влади мав би виконувати відповідні доручення КМУ і Президента України, які, в свою чергу мають видати центральні органи виконавчої влади. Так НІ, пан Романюк видав розпорядження на виконання Постанови ВРУ, потім видасть розпорядження на виконання Указу Президента, а вже пізніше, розпорядження на виконання доручення КМУ. Читайте закон про місцеві державні адміністрації... Кому вони підзвітні... До чого тут Юля чи ще хтось у виконавчій владі. І згадайте з якої школи і якого активу пан Романюк вихованець. Заява ВО "Свобода" як для них занадто толерантне. Мабуть також "політкоректності" навчились.
В душі свободівка Показати IP 22 Квітня 2009 15:39
З повагою ставлюсь до ВО "Свобода", але мушу визнати - ця заява не додає Вітіву і його друзям честі. Якщо в державі ще не анархія, голова ОДА мусить виконувати Постанови Верховної Ради, Кабміну, Президента незалежно від його особистого ставлення до документа. Це політики вільні у своїх діях. М.Я. Романюк - і українець, і державник. Варто було б ВОО "Свобода" змінити у заяві адресата і надіслати її до Верховної Ради. І обласну раду не варто відволікати. А то бідні депутати то мораль обговорюють, то дати державних свят змінюють...
Док Показати IP 22 Квітня 2009 22:48
Панове! Про що ви говорите7 В ст.ст.2 і 7 Закону України про місцеві державні адміністрації чітко зазначено,що адмістрації керуються у своїй діяльності Конституцією України,законами.Указами Президента. постановами КМУ та іншими документами виконавчої влади. Про постанови ВР в цьому законі нічого не вказано! "Комсомольська" постанова має фактично декларативний і політичний характер.а Романюк "перестарався" вимагаючи від своїх підлеглих виконання її. Комсомольське минуле заграло? Доречі як в секретаріаті його шефа-Президента дивляться на такі речі,бо з одної сторони гарант прикладає всіх зусиль.щоб вшанувати пам"ять жертв тоталітарного комуністичного режиму,а з іншої сторони його підлеглі на низах "сприяють"відзначенню 90річчя створення комсомолу?
Анонім Показати IP 24 Квітня 2009 14:30
Да пошла эта свобода нах... Мы- комсомольцы-дети рабочих!!!!! Такие как свобода и тягнибокий разделяют нашу великую державу- и добиваются войны междуусобной- фашистня она и есть фашистня!!! сейчас начнут возмущаться, что 9 мая ветераны и вся страна отмечает!!!!!!!!!! запретить антинародные нацистские лозунги тягнибокого нах!!!!! чтоб ему... жилось на одну зарплатку!!!
месник Показати IP 24 Квітня 2009 16:01
свобода може не обуритися, а набурити у штани. вже надоїли їх безглузді витівки
Анонім Показати IP 24 Квітня 2009 20:28
Свобода є, була і буде!І вона не дозволить, щоб всякі комсомольці собі нечисть дозволяли робити!Слава Україні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus