USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські депутати прийняли рішення «тиснути на державу»

13 Березня 2015 11:45
Волинські обранці громади прийняли рішення усілякими способами тиснути на державу, аби державні чини приймали дієві заходи для боротьби з тероризмом.

Про підтримку Звернення Верховної Ради України щодо визнання Російської Федерації державою-агресором говорили під час засідання позачергової сесії Волинської обласної ради сьогодні, 13 березня.

Ініціатором проекту рішення виступив депутат облради Олександр Свирида.

Зі слів депутата Волиньради Бориса Загреви, у зверненні варто чітко прописати положення про анексію Криму та про присутність бойовиків на сході.

«Чому ми не пишемо у зверненні до Верховної Ради про Крим і про терористів на сході? Є акт, прийнятий Верховною Радою, й там повинна бути вказана позиція народу України з приводу того, що ми це визнаємо», - сказав народний обранець.

Також він підняв питання, яким чином можна зробити так, щоб Україна могла добиватися від ЄС реальних кроків, які могли б захистити її незалежність та цілісність.

«Яка ваша думка та бачення цього моменту як ініціатора звернення? Потрібно домагатись того, аби Верховна Рада ратифікувала ефективний розгляд тих дій, що відбуваються на території України, і здійснила низку заходів щодо вступу України в НАТО», - звернувся він до колег.

На це ініціатор звернення до «верхів» Олександр Свирида зазначив, що той факт, що Росія анексувала Крим є очевидним.

«Справа у тому, що сьогодні на порядок денний винесено і другий крок, яким ми як Волинська обласна рада, повинні тиснути на державу, аби високопосадовці приймали дієві заходи для боротьби з тероризмом. Я за те, щоб припинити повністю будь-яку економічну підтримку окупованих територій. Тамтешнє населення фінансує своїх терористів, сплачуючи їм за комунальні послуги, а ми повинні їм постачати воду, електроенергію та газ?», - емоційно наголосив він.

Депутат облради В’ячеслав Рубльов додав, що треба доповнити це звернення одним абзацом, у якому йтиметься про те, що обранці громади Волині вважають відведення українських військ з Дебальцевого здачею території, бо терористи не збираються дотримуватися Мінських угод.

Таким чином, за основу і в цілому такого проекту рішення проголосувало 54 депутати із 55 присутніх. Один із обранців громади вирішив не голосувати взагалі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus