USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські митники не замішані в корупційній змові. СПРОСТУВАННЯ

9 Липня 2014 13:29
Фахівці органів Фіскальної служби (Міндоходів) на Волині спростовують інформації про те, що нібито Івано-Франківське підприємство за сприяння співробітників митниці "Ягодин" намагалося ввезти в Україну 66 тонн цукру під виглядом суміші какао.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що співробітники Служби безпеки України викрили корупційні дії з боку окремих працівників Ягодинської митниці, які сприяли приватним підприємцям у зменшенні платежів до держбюджету при ввезенні товарів на територію нашої держави.

Своєю чергою, Ягодинська митниця Міндоходів запевняє, що фактів корупційної змови підприємців із працівниками митниці не встановили у визначеному законом порядку.

"Фактів корупційної змови підприємців Івано-Франківської області із окремими працівниками Ягодинської митниці при проходженні митного контролю та оформленні вантажу, про що йдеться у повідомленні прес-центру СБУ, не встановили у визначеному законом порядку", - інформує Ягодинська митниця Міндоходів.

І додає, що будь-яких процесуальних документів з питань наявності чи відсутності фактів вчинення корупційних правопорушень працівниками Ягодинської митниці Міндоходів під час здійснення митного контролю і митного оформлення цукру під виглядом суміші какао на адресу Ягодинської митниці Міндоходів, зокрема, від Служби безпеки України не надходило.

Відповідно зі статті 62 Конституції України, особа вважається невинною у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не довели в законному порядку і встановили обвинувальним вироком суду.

В зв’язку з цим, Міндоходів інформує, що працівники Ягодинської митниці не причетні до будь-яких корупційних дій та корупційної змови з приватними підприємцями з Івано-Франківської області, які ввозили товари на митну територію нашої держави.

Зі слів фахівців органів Міндоходів, що саме працівники Ягодинської митниці Міндоходів склали протокол за ознаками статті 472 Митного кодексу України відносно директора фірми, яка допустила порушення митного законодавства і не надала достовірні відомості про товари, які підлягають обов’язковому декларуванню у разі переміщення через митний кордон України.

Зокрема, згідно зі статтею 472 «Недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення»: 1. Недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення, що переміщуються через митний кордон України, тобто незаявлення за встановленою формою точних та достовірних відомостей (наявність, найменування або назва, кількість тощо) про товари, транспортні засоби комерційного призначення, які підлягають обов'язковому декларуванню у разі переміщення через митний кордон України, - тягне за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості цих товарів, транспортних засобів з конфіскацією зазначених товарів, транспортних засобів).

Постановою Апеляційного суду Волинської області товар конфіскували, наклали штрафні санкції у розмірі 100 % від його вартості.

«Важливо, що прокуратура Волинської області проводить перевірку законності дій працівників Ягодинської митниці Міндоходів при ввезенні на територію України товару, який зазначений у документах, як «цукор-сирець». Тому стверджувати «про корупційну змову та нічим не підтверджені корупційні дії працівників Ягодинської митниці Міндоходів» передчасно», - додають фахівці органів Міндоходів на Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
800 Показати IP 9 Липня 2014 14:36
Ясно. Працівники митниці були на обіді, а в цей час підприємці взяли і самі провезли товар через митницю.
Анонім Показати IP 9 Липня 2014 15:45
митники і прикордонники живуть на одну зарплату, а будинки,дачі,квартири,круті авто і образ життя на широку ногу - все це міраж, який щоденно бачать жителі прикордонних сіл і міст
Лучанин Показати IP 9 Липня 2014 15:45
О да.. В нас сама чесна митниця... Мали б совість писати спростування, там одні хабарники сидять, гляньте на їхні ПИКИ(по іншому це не назвеш), на котеджі, машини, образ життя.. Навіть на зарплату начальника митниці такого дозволити не можливо, а живуть "в шоколаді" всі працівники.
яяяя Показати IP 9 Липня 2014 22:59
колись підвозив сержанта прикордонника пяненького і розпитав про роботу, він розказав, що сьогодні їду невдала зміна везу 400 баксів то мізер - простий сержант, я які суми в митників які при теплих посадах

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus