USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські пауерліфтери вибороли вже друге золото в Данії

15 Березня 2017 23:30
У середу, 15 березня, член команди Volynstrength мережі фітнес-центрів «Інтер Атлетика» Станіслав Здробилко став чемпіоном Європи у ваговій категорї 83 кілограми на третьому чемпіонаті Європи з класичного пауерліфтингу, що відбувається в датському місті Трістед. Зазначимо, за два дні до того інша волинська спортсменка Оксана Гронович теж виборола чемпіонську медаль.

У першій вправі присіддання Станіслав без проблем виборов мале золото. До останнього підходу було дуже гаряче, коли він найближчому супернику «привіз»10 кілограмів, присівши 252,5 кг. Віднині цей результат є новим рекордом України.

У жимі лежачи ковельчанин зафіксував 177,5 кг у другій спробі. А от 180 кг не були зараховані через технічні промилки. Однак він здобув срібло в жимі.

У становій тязі Здробилко вдало виконав лише першу спробу – 245 кг. Далі йому двічі не підкорилася позначка у 250 кг.

У сумі триборства Станіслав Здробилко показав 675 кг, що дозволило йому стати найсильнішим юніором Європи. Срібло дісталося британцю Салману Хану. Третім став представник Швеції Мартін Енкуіст. Загалом у категорї ковельчанина виступало 16 спортсменів.

«Я задоволений майже на 100 відстків, хоча мені це і не є притаманно. Так, були помилки, але вони забудуться за декілька місяців, а титул залишиться. Коли повернеться Стас із Данії, будемо детально все розбирати на місці. Як писав Лесь Подерв'янський: «Ітоги подвєдьом», - розповів Заслужений тренер України Олег Хом’як.

Нагадаємо, на минулорічній континентальній юніорскій першості в Естонії Станіслав Здробилко завоював бронзу.

«Вдалося підтягнути присідання, минулого року було 237,5 кг. І в жимі був результат 170 кг. Станова тяга залишилася на тій же позначці, хоча на новорічній зарубі Стас показував кращий результат. Спортсмен серйозно тренується і відстань йому – не перепона. Він спеціально приїздить з Ковеля до Луцька на тренування. Мабуть, його наполегливість і є основним секретом його успіху», - пояснив тренер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus