USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.92

Волинські правосекторівці «відхрестилися» від шацької стрілянини

27 Липня 2015 11:11
У Правому секторі Волині заперечують причетність своїх бійців до стрілянини на приватному підприємстві у Шацькому районі.

Про це під час прес-конференції повідомив для ЗМІ та громадськості повідомив командир 3-го запасного батальйону ДУК ПС «Волинь» Віталій Ковальчук (друг Устим).

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що керівництво волинських силових відомств знало про можливість майбутнього конфлікту на території ПП «Флора». Задля його вирішення силовики намагались примирити сторони, проте правоохоронців сторони конфлікту не дослухались. За фактом події відкрили два кримінальних провадження.

Так, 19 липня 2015 року у Шацьку невідомі чоловіки в масках «завітали» на обійстя до одного з бізнесменів. Чоловіки не представились, однак одразу заявили, що не пустять господаря на територію його володінь, а саме – плантацію лохини, аргументувавши це тим, буцімто він бандит.

Тоді виконувач обов’язків начальника УМВС України у Волинській області Анатолій Петрушин заявив, що до міліції надійшло повідомлення про те, що в селі Ростань, неподалік плантацій «Флори», невідомими особами з мисливської зброї були розстріляні два транспортних засоби: трактор підприємства та легковий автомобіль охоронця. Згодом, на місце прибула слідчо-оперативна група і оперативники. Там же були близько 150 молодих людей в уніформі однієї з відомих охоронних фірм міста Луцька. Прибули охоронці «Флори», яких було дещо менше. Частина з них в руках тримала мисливську вогнепальну зброю, а дехто - травматичну. Були вже фактично виставлені «стінка на стінку».

Той факт, що правоохоронці знали про ймовірні «бізнесові з’ясування стосунків», підтвердив і комбат 3-го запасного батальйону ДУК ПС «Волинь»:

«Я людина пряма, тому буду говорити правду. За два дні до подій у Шацьку до мене зателефонував начальник Шацького МВ УМВС й сказав, що потрібно зустрітися. Я одразу виїхав на місце, оскільки й сам мав багато запитань до нього. Під час приватної розмови правоохоронець повідомив про те, що з власних джерел до нього надійшла інформація, мовляв, що бійці ДУК та активісти ПС підтримують сторону одного із учасників конфлікту - Полякова чи Столяра. Я відразу відповів, що це є «бізнесові розборки», і в нашій компетенції лише контролювати чи правомірно проводять судові засідання та слідство», - зазначив доброволець.
Віталій зазначив, що якщо на місці інциденту й були представники Правого сектору, то вони перебували там несанкціоновано, однак і це - малоймовірно.

«Я говорив з керівником політичного крила Правого сектору Сергієм Дружиновичем, й він теж сказав, що жодних представників ПС він туди не посилав», - стверджує друг Устим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Кінь Показати IP 27 Липня 2015 11:24
А від мене?
Кобилка до Кінь Показати IP 27 Липня 2015 14:33
А ти, коняко, як себе почуваєш? Як здоров'я? Не сильно побився об одного дядька?
А Показати IP 27 Липня 2015 12:08
А ми тепер в основному по лісові працюємо.
ВОНО Показати IP 27 Липня 2015 12:51
ну прямо Колумбія якась, а не ненька Юкрейн
ТТ Показати IP 27 Липня 2015 13:35
Компетенція ПС шацького РВ вражає
123 Показати IP 27 Липня 2015 15:44
Пріий сектор нічого не вирішуе іх взагалі треба розігнати!!!!
ПС Показати IP 27 Липня 2015 19:00
Це Данильчук - Шпига ватажки банди, дестабілізують Волинь!
Ярош Показати IP 28 Липня 2015 17:51
Коли Данильчук очолював ПС, то наводив порядок, і "Беркут" на коліна поставив, а цей Ковальчук тільки й зумів, що какашки принечти до офісу нардепа.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus