USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинська міліція знала про майбутню стрілянину на «Флорі»

23 Липня 2015 17:28
Керівництво волинських силових відомств знало про можливість майбутнього конфлікту на території ПП «Флора». Задля його вирішення силовики намагались примирити сторони, проте «правоохоронців сторони конфлікту не дослухались». За фактом події відкрили два кримінальних провадження.

Про це стало відомо під час спільної прес-конференції за участю керівників УМВС, УСБУ та прокуратури Волинської області з приводу ситуації на приватному підприємстві «Флора» в Шацькому районі сьогодні, 24 липня.

Виконувач обов’язків начальника УМВС України у Волинській області Анатолій Петрушин заявив, що не один рік тривають судові спори стосовно права власності та корпоративних прав на підприємство «Флора». Останні рішення у цій справі були вже у липні цьогоріч. Ці рішення Петрушин назвав можливими причинами тих подій, які відбулись 19 липня в селі Росна Шацького району Волинської області:

«Надійшло повідомлення про те, що в селі Ростань, неподалік плантацій «Флори», невідомими особами з мисливської зброї були розстріляні два транспортних засоби: трактор підприємства та легковий автомобіль охоронця. Згодом, на місце прибула слідчо-оперативна група і оперативники. Там же були близько 150 молодих людей в уніформі однієї з відомих охоронних фірм міста Луцька. Прибули охоронці «Флори», яких було дещо менше. Частина з них в руках тримала мисливську вогнепальну зброю, а дехто - травматичну. Були вже фактично виставлені «стінка на стінку».
До слова, згідно із заявою правоохоронців, невідомі особи прибули на ПП «Флора» без вогнепальної зброї – автобус з людьми перевіряли правоохоронці та були змушені відпустити, не маючи підстав для затримання. На запитання журналістів про те, хто ж розстріляв трактор та легковик, Анатолій Петрушин відповів, що «це з’ясують в ході слідства». Адже ця техніка, фактично, загородила підходи до ПП «Флора» «непроханих гостей».

ЧИТАТИ ЩЕ: СТАЛО ВІДОМО, ХТО ВЧИНИВ НАПАД НА ПІДПРИЄМСТВО «ФЛОРА»

Зі слів Петрушина, основним завданням працівників міліція було «охолодити голову гарячим хлопцям з обох сторін», а тому міліція стала в кордон між обома сторонами і впродовж всього дня в такому режимі намагалась шукали компроміс між сторонами конфлікту.
За цими фактами розпочали два кримінальних провадження: за фактом розстрілу транспортних засобів – частина 4 Статті 294 Кримінального кодексу України (злісне хуліганство з використанням вогнепальної зброї) і ще одне – за фактом протистояння між сторонами. Що стосується осіб, які тримали в руках вогнепальну зброю в руках, то на них лише оформили протоколи про адміністративне правопорушення.

Своєю чергою, прокурор Волинської області Дмитро Чепіжак заявив, що конфлікт між власниками ПП «Флора» пильно відслідковується, а події 19 липня були контрольованими: «Ми допускали, що рано чи пізно можуть статись відповідні дії, і повністю вся ситуація була під контролем. Маю прохання до представників конфліктуючих сторін: будь ласка, вирішуйте проблеми в межах правового поля».
Ветеран батальйону «Айдар» Ігор Рицко дорікнув, що правоохоронці мали б діяти більш жорстко у ставленні до сторін конфлікту, адже силовики були попереджені про майбутній «візит» на «Флору»: «Ви знали, що буде конфлікт, але цього не уникнули. 13 липня було зібрання представників добровольчого руху та влади і силових структур, де був підписаний протокол щодо запобігання негативним наслідкам того, що трапилось в Мукачевому, тут, у Волинській області. Що ми маємо? Знаючи за декілька днів, що буде сутичка між двома сторонами, молодики стріляють за спинами міліції».
Натомість, Анатолій Петрушин заявив, що «якби почали їх затримувати, то декількох вже відспівали би, а так ніхто не отримав ні подряпини». Мовляв, знаючи про конфлікт між сторонами, силовики намагались не довести справу до відкритого протистояння.

Начальник СБУ Волині Юрій Фелонюк запевнив, що наступного разу правоохоронці діятимуть більш жорстко та локалізують загрозу. Разом з тим зазначив, що дійсно, з боку правоохоронних органів є певні недопрацювання. Але головна претензія - до учасників конфлікту, які перенесли його у фізичне протистояння.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Дмитро Показати IP 23 Липня 2015 17:38
Непоняв! А де ДАнильчук? О_о
опа до Дмитро Показати IP 23 Липня 2015 17:53
він Столяру не конкурент)
567 до Дмитро Показати IP 24 Липня 2015 07:45
А цей неуч Рицько що там робить? Вже не знає як випендретись, іди таксуй
дідо Показати IP 23 Липня 2015 17:49
Міліція перетворилась на адвокатів.
Ігор Показати IP 23 Липня 2015 17:59
А де голова апеляційного суду? Він теж тут має бути
Анонім Показати IP 23 Липня 2015 19:06
Міліція також "может сегодня смотреть в завтрашний день".
Анонім Показати IP 23 Липня 2015 19:24
охоронець на даній фірмі отримує 1000грн в день, міліціонер 2тис грн в місяць, власники ділять мільярди(кожен день від`їжджає звідси три фури з лохинами до Європи(1 кг ягід 17 євро), між озброєними вогнепальною зброєю бандюками в балаклавах виставили дурних ментів , скажіть дякую,що вони взагалі туди прийшли
свідок Показати IP 23 Липня 2015 20:48
Люди Полякова власноруч розстріляли трактор і автівку, а потім озброєні влаштували цю всю показуху, а міліція прикриває! Це жах що твориться і є відео-докази, а вони всеодно своє гнуть, ну піпець...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus