USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Волинські судді вимагають, щоб їм виплатили винагороду

25 Березня 2021 16:10
Суддя Луцького міськрайонного суду Андрій Сівчук та суддя Шацького районного суду Наталія Жевнєрова вважають, що за свою роботу недоотримали грошей.

Служителі Феміди звернулися із позовом, аби їм дорахували та виплатили суддівську винагороду, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Як відомо, зарплату судді не отримують. У них це називається суддівська винагорода. Посадовий оклад і доплати – за вислугу років, за перебування на адміністративній посаді в суді, науковий ступінь і роботу з доступом до державної таємниці.

Якщо відкинути усі доплати, то лише голий оклад – це вже десятки тисяч. Так передбачено законом: судді місцевого суду отримують за місяць 30 прожиткових мінімумів. Проста арифметика показує: це понад 65 тисяч гривень.

Втім деякі служителі Феміди переконані: їм недоплатили. Наприклад, суддя Шацького районного суду Наталія Жевнєрова просить виплатити їй 126 тисяч гривень. Мовляв, таку суму їй недорахували за п’ять місяців роботи: з квітня до серпня 2020-го.

Сама суддя у Волинський адміністративний суд не з’явилася. Клопотала, щоб розглядали справу без її присутності. Оскільки подала й інше клопотання, в підготовчому засіданні оголосили перерву. Сторона відповідача деталі справи не розголошувала.

До слова, у своїй декларації суддя Наталія Жевнєрова вказує, що за 2019 рік заробила понад пів мільйона гривень. А от в Шацьку, де працює, орендує навіть не квартиру – лишень невеличку кімнату на 20 квадратів.
Суддя Луцького міськрайонного суду Андрій Сівчук хоче відсудити значно більшу суму. Буцімто за ті ж п’ять місяців йому недорахували понад 220 тисяч гривень. На засідання він теж не з’явився. Більше того: позивач навіть не повідомив суд про свою відсутність.

«На сьогоднішню дату від позивача не надійшло жодних заяв, клопотань про поважність причин неприбуття до зали судового засідання або ж про розгляд підготовчого засідання без його участі, – зазначила суддя Волинського окружного адміністративного суду Віра Смокович. – Оскільки це перша неявка, суд знову має оголосити перерву і попередити позивача, що в разі другої неявки або неподання клопотань про розгляд підготовчого засідання без його участі суд залишить справу без розгляду».

Поки що засідання лише підготовчі. А от чи справді волинські судді виявилися обділеними на сотні тисяч гривень, будуть з’ясовувати вже у квітні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Йорка Показати IP 25 Березня 2021 16:28
Сіроти... майже за героями 12 крісел....хоча і тут забанять.
Во... Показати IP 25 Березня 2021 17:50
пане Сівчук, невже немає за що випивати? Тверезішим будеш їздити за кермом!
123 Показати IP 25 Березня 2021 18:31
Питання не в тому, що мало отримують, а питання в тому, навіщо держава встановлює ці доплати і не виконує їх. Зменшіть зарплату і ці доплати і ніхто не буде судитися. Але це треба зробити на рівні Закону.
скептик Показати IP 25 Березня 2021 18:59
бідолашки .... як же ж їх обділяють .... може скинутись по гривні ? нехай стануть під собором

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus