USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинські волонтери розповіли Порошенку про «наболіле»

8 Серпня 2014 12:41
Волинські активісти-волонтери спілкувалися з Президентом Порошенко. Враження від поїздки, які питання вдалося вирішити – про це у соціальній мережі розповів Костянтин Зінкевич.

З його слів, на зустріч з главою держави поїхало троє волинян – безпосередньо пан Зінкевич, Валерій Шварцкоп з Рожища та Олексій Панасюк із Володимира-Волинського. Були в Адміністрації Президента і всі голови ОДА, у тому числі й керманич Волині Володимир Гунчик, а також міністри, очільники відомств і купа генералів.

«Будь-хто із нас міг вийти на трибуну і сказати усе, що вважає за потрібне. Це був діалог із президентом. Час від часу піднімались міністри, найчастіше - Міністр оборони. Волонтери говорили - президент реагував. Тезисна інформація:

- Лукашенко погодився продавати нам вантажні МАЗи за схемою «утром стулья, а послезавтра - деньги». Бо ж ми КАМАЗи у країни-агресора купувати не можемо.

- Оскільки багато медпрепаратів для армії завозиться в Україну волонтерами напівлегально, Міністру охорони здоров’я Петро Порошенко доручив протягом тижня «втрясти» усі документи, щоб відмінити сертифікацію та реєстрацію ліків, які ввозяться для потреб українського війська.

- Хлопець з Франківщини сказав, що за цю ніч 100 чоловік на митному переході перенесли на собі 100 шоломів для армії. Так як це досить марудно, то він попросив у Петра Олексійовича позичити для цих цілей мікроавтобуси Міністерства закордонних справ із дипломатичними номерами. Відомо, що такі автівки не підлягають митному огляду. Красава!

Порошенку ідея сподобалась, але він сказав, що це все-таки неправильно. Далі легенькі дебати, у підсумку яких президент сказав: «Повідомте мені, де за кордоном лежить вантаж для нашої армії,- я його заберу».

Ми так з хлопцями подумали… може, за тиждень і проведемо експеримент.

Сподобалось, що «зачепили» питання оподаткування надходжень на наші волонтерські банківські картки. На це Порошенко: «Робіть бігом подання - я внесу у Верховну Раду як пріоритетний законопроект».

Зі слів Зінкевича, люди не лише відверто говорили про наболіле, а й висловлювали претензії до чиновників, до деяких командирів частин, а також подавали документи на відкриття потенційних кримінальних проваджень, які жваво приймав заступник голови Адміністрації Президента.

«Дуже потішила заява Петра Олексійовича, що він розпорядиться ПРИПИНИТИ ТРАНСЛЯЦІЮ усіх російських каналів в усіх мережах телебачення. А хто із кабельних операторів цього не зробить, то попросить котрийсь тербатальйон навести лад. Чуєте, Володимир-ВолинськийРАШАTV? До речі, усю дорогу у рівненській маршрутці Київ-Луцьк від «ВОЯЖ ЛЮКС» нудило російське мило у телевізорі. Після висадки у Луцьку я попросив водія передати власнику маршруту прохання, щоб у його автобусах не «крутили» тупі російські фільми. Тим більше, президент був би невдоволений, якби дізнався…

А той сказав: «Мені пофіг». Ну-ну… Буде якось повертатись мій підопічний боєць зі Сходу, побачить у твоєму телевізорі російський прапор- роз…шить тобі його за 2 секунди. А загалом, зустріч із Президентом України пройшла конструктивно і в постійному діалозі (до трибуни черга стояла), що якось і не думалось, що то Президент. А схоже було на розмову із старшим другом.

І ще, Валєра Шварцкоп із Рожища підійшов до генерала і висловив своє занепокоєння щодо певних дій одного офіцера. Реакція була миттєва - той відразу при нас передзвонив підлеглим, розпорядився про перевірку. Побачимо…»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 8 Серпня 2014 12:59
"....роз…шить тобі його за 2 секунди": від Зінкевича "культурою" аж пре! Не ганьбив би хоч свого батька!
я до Анонім Показати IP 8 Серпня 2014 17:02
Повірте, від цього Зінкевича таки пре культурою)) І не тільки культурою, а і багато чим іншим, чого бракує середньостатистичному громадянину. Все те, що він зробив загалом для АТО і для кожного конкретно бійця зокрема, неможливо виміряти ніякими критеріями. На ньому сотні (повірте, без перебільшення) врятованих життів! І він яскрава жива людина, тому красиво по-чоловічому може собі дозволити оте емоційне "ро....шить" ))
Культурний до Анонім Показати IP 8 Серпня 2014 21:33
Лайка використовувалась з давніх-давен майстрами пера для емоційного забарвлення свого шедевру. Пушкін, Есенин... ну і далі. Тому якщо "роз...шить" - значить "роз...шить". А пост прекрасний, ніби сам там побував :)
Котяра до Анонім Показати IP 8 Серпня 2014 21:48
Анонім, ти гандон. Якби не Зінкевич та інші такі ж волонтери - ти б вже Путіну сраку цілував
я Показати IP 8 Серпня 2014 14:17
дурень ти анонім. то зовсім не василя зінкевича син, а те, що він робить, допомагаючи хлопцям в ато, то ще треба дякувати, а не обсира..и.
бувалий Показати IP 8 Серпня 2014 20:23
"ХОДАКИ У ЛЕНИНА")

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus