USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські журналісти рятували життя постраждалому: зламали ребра

4 Червня 2014 16:34
Максим був у непритомному стані, пульс низький, дихання не чути. Першу медичну допомогу надавали журналісти Волині.

Саме для представників ЗМІ організували практичні навчання сьогодні, 4-го червня, волинські рятівники, аби ті, хто завжди - на інформаційному вістрі, могли швидко й адекватно зреагувати на ситуацію.

Надавати першу невідкладну допомогу тренувалися на манекені, якого назвали Максимом.

«У рамках європейського гранту ми отримали два манекени й обладнання, аби навчати волинян надавати першу невідкладну допомогу й проводити агітацію щодо дотримання правил пожежної безпеки. Почали ми свою роботу торік, уже пройшли курси понад 10 тисяч краян, які на Максимі вправлялися підтримувати в людині життя до приїзду швидкої», - розповідає «тато» Максима - голова добровільного пожежного товариства Волині Григорій Загородній.
Для початку непритомному Максиму підклали під голову кофту, аби вирівнялася гортань. Це, кажуть, необхідно, щоб під час штучного дихання повітря потрапляло в легені, а не в шлунок. Потому з манекена зняли верхню кофту, закрили ніс й провели два вдихи в рот. Щоб здійснити непрямий масаж серця, від сонячного сплетіння відміряли відстань у два пальці й поклали туди руки. Тиснути на грудну клітку необхідно зі швидкістю два рази в секунду. Вона має прогинатися до 5 сантиметрів. Фахівці кажуть, що бувають випадки, коли ламаються ребра, однак це не є причиною для паніки, адже життя людини врятоване. Після 30 рухів над серцем, необхідно повторити штучне дихання. Аби руки не втомлювалися під час масажу серця, – рекомендують тиснути вагою тіла.

Хоча ребра Максиму й поламали, спроби журналістів дали результати: датчики манекена показали, що штучне дихання вдалося провести вдало, які і масаж серця.


Зауважимо, що вартість такого тренажера – 20 тисяч гривень.

МНСники також продемонстрували техніку, з якою вони працюють, й показали представникам ЗМІ, як потрібно користуватися вогнегасниками.

Телевізійники одразу почали «гасити» своїх операторів, аби отримати гарні кадри, зокрема й заслужений журналіст України Юрій Яцюк.
«Це цікаво, окрім того, важливо на власному досвіді освіжити в пам’яті такі навики. Час в країні непростий - воєнний», - говорить Юрій Яцюк.
Такі навчання для журналістів МНСники організували вперше, кажуть, що раніше цільовою аудиторією були діти, однак сьогодні вміння надавати першу невідкладну медичну допомогу потрібні кожному.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
? Показати IP 4 Червня 2014 17:26
Таке враження, що журналюги прийшли просто побавитися і пофотографуватися.
000 Показати IP 5 Червня 2014 00:07
нехай розкажуть як вони своїх працівників заставляють гроші заробляти, так званний Бізнес-План!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus