USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські інтернати не готові до ліцензування

16 Квітня 2009 12:51
Волинські чиновники констатували плачевний стан стаціонарних закладів соціального захисту населення області під час наради у заступника голови облдержадміністрації Святослава Кравчука з питань ліцензування провадження професійної діяльності у сфері надання соціальних послуг. Про це 16 квітня інформує репортер «Волинських Новин».
 
За словами начальника головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА Володимира Кеца, на Волині серед проблем у наданні соціальних послуг – їхня низька якість. Це посадовець пояснює тим, що надавачі подібних послуг не мають стимулу до їхнього покращення. Крім того, можна побачити низьку результативність надання соціальних послуг. Іншим проблемним питанням, на думку Володимира Кеца, є те, що соціальні працівники часто не мають відповідної освіти. Нарікає чиновник і на слабку інфраструктуру закладів соціальної сфери та на те, що бюджетні кошти на соціальні питання держава розподіляє централізовано.
 
Вихід пан Кец бачить у залученні до надання соціальних послуг фізичних осіб, комерційних структур. При цьому фінансування таких послуг має залежати від результативності роботи того чи іншого надавача. Наразі у державі впроваджуються стандарти надання соціальних послуг, а ті, хто їх надають, підлягають ліцензуванню, яке на Волині здійснює облдержадміністрація.
 
Заступник начальника головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА  Олександр Жураківський розповів, що аби пройти ліцензування, директори інтернатів та інших стаціонарних закладів соцзахисту Волині повинні надати низку документів. У них має підтверджуватися дотримання багатьох норм. Проте волинські інтернатні установи цим нормам здебільшого не відповідають. Це пан Жураківський пояснює недостатнім матеріально-технічним забезпеченням, проблемами щодо штатних розписів тощо. Олександр Жураківський вважає, що належні умови для того, щоб волинським інтернатам пройти ліцензування, «сьогодні на сьогодні» проблематично виконати.
 
Володимир Кец нарікає на те, що нормативи Міністерства праці і соціальної політики часто «йдуть в розріз» із нормативами Міністерства фінансів. Волинські посадовці проситимуть центральні органи влади відтермінувати ліцензування закладів соцзахисту області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus