USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські новонароджені ризикують своїм імунітетом проти туберкульозу

11 Березня 2009 19:55

У населення області сформувалася негативна думка про щеплення через несвоєчасну поставку вакцин із Києва. Таку думку в розмові із представниками ЗМІ висловив заступник головного державного санітарного лікаря Волинської області Микола Яцина, – повідомляє 11 березня репортер «Волинських Новин».

За словами Миколи Яцини, раніше вакцини на Волині закуповували за кошти із облбюджету. Однак із 2001 року препарати розподіляють між регіонами централізовано. Через це відбуваються збої у кількості вакцин та їхній своєчасній доставці. «Спочатку ми формуємо заявку, захищаємо її на рівні Міністерства охорони здоров’я, а потім чекаємо, коли надійдуть препарати», – описав процес заступник головного державного санітарного лікаря Волинської області.
Також проблемним питанням є те, що минулого року область була забезпечена вакциною проти кашлюку, дифтерії, правця (АКДП) на 80%. А рівень вакцинації проти туберкульозу цьогоріч у пологових будинках по Волині має найнижчі показники серед інших регіонів України. «Між іншим, саме в цей період у дитини формується імунітет проти цієї хвороби», – зазначив пан Яцина.
У результаті населення повністю не забезпечене своєчасним щепленням, яке опісля не приносить результатів. А це провокує недовіру батьків до вакцинації дітей. «Якби ми мали можливість стовідсоткового забезпечення вакцинами – у населення була б інша реакція», – висловив свою думку лікар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus