USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

Підлітків проти туберкульозу повторно не щеплюватимуть

17 Листопада 2011 15:01
З 2012-ого року ревакцинацію проти туберкульозу 14-річним підліткам не проводитимуть. Це передбачено відповідним Наказом Міністерства охорони здоров’я.

Про це 17 листопада під час семінару для епідеміологів, педіатрів та завідувачів поліклініками розповіла лікар-епідеміолог обласної СЕС Ольга Русин.

Вона зазначила, що у документі вказано новий порядок проведення щеплень, який стане чинним з 1 січня 2012 року.

Зокрема відмінено ревакцинацію проти туберкульозу в 1 4 років. До кінця року її проводитимуть дітям віком 7 та 14 років, а з 1 січня лише 7-річним.
За словами лікаря, для вакцинації новонароджених проти кашлюку, дифтерії, правцю використовуватиметься вакцина з ацелюлярними та цільноклітинними кашлюковими компонентами.

Щодо вакцинації проти поліомієліту, Русин повідомила, що для перших двох щеплень використовується інактивована вакцина (ІПВ), а от для 3-6-ого щеплень застосовують оральну поліомієлітну вакцину (ОПВ). «Наступного року батьки за свої кошти можуть закупляти вакцину ІПВ для 3-6-ого щеплень. Особливо, це важливо для ВІЛ-інфікованих дітей, яким не рекомендовано давати вакцину ОПВ», – додала лікар.

Ще однією важливою зміною, на думку Русин, стане відміна ревакцинації проти паротиту у хлопчиків та проти краснухи в дівчат.

Водночас лікар додала, що перелік рекомендованих щеплень з початку наступного року збільшиться. До нього увійдуть, зокрема, щеплення проти кашлюка (для дорослих), краснухи (для дорослих), епідемічного паротиту (для дорослих), кору та менінгококової інфекції (для дітей і дорослих).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ого Показати IP 25 Листопада 2011 12:36
да дальше винищують націю!!!! собі б кололи а шо робити тим шо давали прививку, хто буде відповідати, получається в 14 непотрібно чого в нас в країні катастрофа з туберкульозом ми всі привиті ми маємо бути самі здорові, все завязано на баблі, нада кудась його списувати, і нікому здорова нація непотрібна, бо розумними і здоровими неможливо управлять...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus