USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські селяни зможуть отримати пільгові кредити?

17 Березня 2009 14:53

Сьогодні, 17 березня, відбулося перше у цьому році засідання комісії з питань пільгового кредитування підприємств агропромислового комплексу Волинської області. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
Як розповів начальник головного управління агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації Анатолій Аршулік, проблема пільгового кредитування важлива при проведенні весняно-польових робіт.
За інформацією пана Аршуліка, уряд нещодавно прийняв порядок використання роках бюджетних коштів у 2009-2013, що спрямовуються на підтримку підприємств агропромислового комплексу через механізм здешевлення кредитів.
Зокрема короткострокові кредити надаватимуться підприємствам споживчої кооперації, цукровим заводам, підприємствам, пов\'язаним з виробництвом хліба. Компенсація відсоткової ставки по середньостроковим кредитам буде надаватися також на придбання іноземного обладнання, аналогів якому немає в Україні.
Крім того, середньострокове пільгове кредитування передбачене і сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам, і на будівництво та реконструкцію оптових ринків сільгосппродукції. Також надаватимуться пільгові довгострокові кредити. Проте відсотки у банках не компенсуватимуть підприємствам-банкрутам, тим, що знаходяться у стані ліквідації, а також структурам, які мають більше, ніж піврічну заборгованість по сплатах до Держбюджету і Пенсійного фонду.
Наразі документи щодо надання пільгового кредитування подали 10 підприємств з Володимир-Волинського, Горохівського, Луцького, Ратнівського та інших районів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus