USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинського краєзнавця запросили у Гарвард

26 Грудня 2016 17:46
Володимир-Волинського письменника-краєзнавця Володимира Музиченка запросили в Український дослідницький інститут Гарвардського університету – на презентацію англомовного перекладу його книги «Володимир єврейський» («Jewish Ludmir»).

Презентація відбудеться під час симпозіуму «Євреї Росії і Східної Європи», який організовує професор Максим Шраєр у квітні 2017 року, в місті Кембридж.

Інформаційне агентство Волинські Новини у квітні 2016 року (№11) публікували інтервʼю з паном Музиченком про Людмирську Діву, єврейську святу, першу феміністку світу й одночасно прототип героїні голлівудського мюзиклу «Єнтл», де головну роль зіграла всесвітньо відома співачка Барбара Стрейзанд. Цей фільм, знятий за мотивами біографії єврейки з Володимира-Волинського, у 1984 році отримав премію «Оскар» в номінації «Краща оригінальна музика».

Днями зустріла Володимира Музиченка на вулиці, як завжди – щедро обмінялись інформацією щодо громадського та культурного життя нашого міста.

«Маю офіційне запрошення презентувати у Кембриджі свою книгу про євреїв Володимира-Волинського. Її видали англійською мовою у Сполучених Штатах Америки», - поділився планами мій співрозмовник.

Пан Музиченко є також ініціатором встановлення памʼятника мученикам гетто, окрім своєї громадської і краєзнавчої діяльності, знаний на Волині та Рівненщині як талановитий музикант, автор збірника творів для фортепіано «Осінь, зачекай». Його пісня «Волинь» залюбки виконується хоровими колективами нашої області, а ряд дитячих пісень звучать у виконанні юних волинян на концертах та конкурсах.

Книга «Володимир єврейський», видана Волинською обласною друкарнею у 2011 році, дуже швидко розійшлась серед читачів, сьогодні вона є лише у бібліотеках й приватних книгозбірнях. Попри те, що зробити презентацію у рідному місті авторові ніхто не запропонував…

Світлана ФЕДОНЮК

Книга Володимира Музиченка «Володимир єврейський», видана на Волині

Англомовний варіант книги про володимир-волинську єврейську громаду

Володимир Музиченко зі своєю книгою, перекладеною в США
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Хохол Показати IP 26 Грудня 2016 22:25
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus