USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинських письменників і журналістів можуть позбавити приміщень?

8 Травня 2009 09:20
Волинські обласні обласні організації Національної спілки журналістів України та Національної спілки письменників України можуть втратити приміщення, де зараз знаходяться. Причина банальна - несплата за комунальні послуги. Цієї проблеми торкнулися під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань бюджету, фінансів, цінової політики та використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, - повідомляє репортер «Волинських Новин».
У приміщенні комунального підприємства «Волинський обласний екскурсійно-методичний центр» наразі «квартирують» ряд організацій. Про це проінформувала директор цього комунального підприємства Ніна Пахом\'юк. Попри те, що вказані орендарі мають значні пільги по платі за оренду, проте вони не справно сплачують за комунальні послуги. За словами пані Пахом\'юк, загальний обсяг боргів за компослуги – 16 тисяч гривень. До переліку боржників потрапили і волинські осередки НСПУ та НСЖУ.
 
Секретар бюджетної комісії Олександр Хоміч одразу запропонував направити боржникам претензійні листи і у випадку, якщо борги не будуть погашені, слід розірвати договори оренди. Проте Ніна Пахом\'юк не налаштована так рішуче. За її словами, передбачається спільно з письменниками розробити туристичний маршрут «Волинь літературна». Дехто з депутатів поіронізував, що, мовляв, цей маршрут буде пов\'язаний лише з постаттю Лесі Українки.
 
Начальник відділу з питань спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області виконавчого апарату облради Василь Мамренко розповів, що обласна організація НСПУ займає дві кімнатки, а облорганізація НСЖУ - одну кімнату, але велику. На думку лідера фракції БЮТ у Волиньраді Олександра Свириди, замість вказаних приміщень варто виділити цим організаціям по одному малому кабінету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus