USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинським нацгвардійцям повернули бойовий стяг

3 Червня 2014 12:41
Ще декілька місяців тому їх не випускали за ворота, нині до них ідуть в гості. Ще зовсім нещодавно у них «націоналізовували» спецзасоби, а нині для них несуть подарунки. Військова частина А 1141 Національної гвардії України, яка дислокується у Луцьку, відзначає 20-річчя з дня створення.

Урочистості з цієї нагоди відбулися сьогодні, 3 червня на території частини.

20 літ тому на базі, де дислокувалися ракетні війська, створили в/ч А 1141- 6 окремий батальйон Національної гвардії України. Це згодом, після ліквідації Нацгвардії, частину перевели до складу внутрішніх військ МВС України. Першим командиром став Павло Алексеєнко.

До слова, серед присутніх, хто виступав на трибуні перед особовим складом, не вистачало однієї людини – діючого командира підполковника Степана Логуша, якого поранили на Луганщині під час АТО. Нині він лікується від потрійного поранення, як і ще двоє його підлеглих. Виконувачем обов’язків командира частини нині є Валерій Вітковський.
Привітати нацгвардійців прийшов і перший командир частини полковник міліції Павло Алексеєнко. Саме він був тим, хто з нуля створював окремий 6 батальйон Національної гвардії України по тому, як Нацгвардію розформували і частину перевели до складу внутрішніх військ, він забрав з собою бойовий прапор частини. Сьогодні цей стяг по праву повернувся у рідні стіни частини Національної гвардії.
«Рівно 20 років тому ми починали створювати нашу частину на піднесенні і патріотизмі. І сьогодні її віськовослужбовці з гідністю і честю виконують завдання із захисту конституційного ладу в державі. Коли Національну гвардію ліквідували – її перевели у внутрішні війська. Ви пам’ятаєте, що в нас був прапор частини – 16 окремий батальйон Національної гвардії України. Сьогодні це 32 окремий батальйон. Коли розформовували Національну гвардію, я цей прапор забрав собі. А тепер настав той час, коли я хочу з гордістю вручити його. Я увесь час його зберігав. Хай цей прапор буде завжди з вами, і нікому його не віддавайте», - побажав він.
На свято прийшли і ці три жінки – Галина Процик, Леся П’явка та Любов Поліщук. Вони від самого початку служили у лавах Нацгвардії, коли 20 років тому створили частину А 1141. Нині вони уже не військовослужбовці та прийшли привітати свою рідну частину. Вони працювали у тиловому забезпеченні, командиром у них був Павло Алексеєнко.
«Колектив у нас був дуже хороший, дружний. І зараз приємно згадати молоді роки», - каже Леся П’явка.

«Військовослужбовці не змінилися ні душею, ні серцем. І ветерани так само. Вічно вони служать – досі сняться сни, що ми ще в армії. Приємно, що нас запросили сюди, що нас пам’ятають. Ми так само віддавали свої молоді роки цій частині», - розповідає Галина Процик.

Каже, що від самого початку знала, що волиняни перебувають на Сході України. Жінка зі сльозами на очах розповідає: щохвилини щеміло серце від хвилювання за хлопців. А коли було потрібно - здавали кров для поранених. До слова, уся її родина віддала не один рік цій частини. Її чоловік теж там відбував службу – був начальником варти. А нині в оркестрі частини грає їх син.


Ще декілька місяців тому їх не випускали за ворота, нині до них ідуть в гості. Ще декілька місяців тому у них «націоналізовували» спецзасоби, а нині для них несуть подарунки. Поклавши руку на серце, військові щиро, в один голос, співали національний гімн на плацу.
Подяки та грамоти від облдержадміністрації та міської ради вручали її очільники. А міська рада перерахувала 132 тисячі гривень на закупівлю 53 касок М-2 для волинських нацгвардійців. Нині через завантаженість заводу-виробника готова половина замовлення. Але з рештою пообіцяли впоратися якнайшвидше. Одначе, військовим побажали, аби ці каски ніколи не знадобилися під час справжніх бойових дій.
Одноденний заробіток на лікування поранених у Луганській області перерахував особовий склад управління МВС України у Волинський області. Запросили на урочистості й колишнього прокурора області Андрія Гіля, який подарував ікону Георгія Побідоносця і передав вітання зі святом від прокурора Луганської області, де кілька тижнів перебували волинські нацгвардійці. Вітали військових і священики, і ветерани, і звичайні підприємці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Олесь Показати IP 3 Червня 2014 13:03
Данильчук бронежилети повернув? Урочисто??? Чи зажав, тварюка?
Любі свині Показати IP 3 Червня 2014 13:55
Почав читати статтю і так і подумав - а чи не знайдеться якийсь довбень, який згадає Данильчука і бронежилети. Тут бац - є! Олесь ( і ім"я то бабське.. )
як завжди до Любі свині Показати IP 3 Червня 2014 14:31
Все в нашому українському стилі.
відповідь до як завжди Показати IP 3 Червня 2014 21:14
відпочіли і давайте хлопці назад.бороніть краіну
к5 до свиней Показати IP 3 Червня 2014 15:06
Так данилко і бронежилет - синоніми! Воно (і вони -права секта) , постійно в них лазять. По мирному Луцьку! Уявляють себе рембоо у Слав"янську, напевне!
небайдужий Показати IP 3 Червня 2014 15:57
взагалі то військовослужбовці при виконанні державного гімну мають стояти струнко із витянутими вздовж тіулуба руками, а якщо поза строєм то ще і приклавши руку до головного убору, а не розтавивши ноги на ширину плечей.
Охрим до небайдужий Показати IP 3 Червня 2014 17:09
коментар було видалено
Юрко до небайдужий Показати IP 7 Червня 2014 13:37
Взагалі-то, як не знаєте -- не пишіть!
титушко Показати IP 4 Червня 2014 00:45
Яблунька пам'ятає героїв які злякалися автомайдану-тоді вони змінили прісязi.зараз це не воїни
Юрко до титушко Показати IP 7 Червня 2014 13:38
коментар було видалено
Юрко до титушко Показати IP 8 Червня 2014 10:55
Дятел безтолковий!
юра Показати IP 4 Червня 2014 17:09
А видео є?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus