USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як у волинських вишах долатимуть хабарництво

24 Травня 2014 08:00
Волинські студенти зможуть впливати на викладачів, аби ті готували все цікавіші курси, які відповідають ринкам праці, та перешкоджати хабарництву у вишах. Викладачі будуть боротися за довіру учнів, аби не втратити роботи. Такі можливості відкриються для молоді уже після введення в дію освітніх реформ.

Про нові важелі впливу для студентів розповіла голова парламентського комітету з питань освіти та науки України, одна із ініціаторів реформи освіти в Україні Лілія Гриневич під час зустрічі зі студентами та громадськими діячами в СНУ імені Лесі Українки сьогодні, 23-го травня.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроект про вищу освіту. Відповідний законопроект підтримали 230 нардепів і його остаточне ухвалення прогнозують після президентських виборів.

Під час зустрічі з Лілією Гриневич волинські студенти запитали її про те, яким чином реформа сприятиме подоланню корупцію у вишах.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, студенти «здали» викладачів-хабарників ЛНТУ та розповіли, на яких факультетах СНУ беруть найбільше хабарів.

«У законах про реформу є одна норма, як дуже не подобається викладачам. Це анонімне опитування студентів про викладачів. Ще, законопроект передбачає для студентів вільний вибір 25% навчальних курсів. Це створює ускладнення для адміністрації університетів, однак це заставляє викладачів готувати все цікавіші курси, які відповідають ринкам праці, тоді до них ходитимуть студенти, а до хабарників - ні. Буде викладацька конкуренція: скільки студентів запишуться до них за отриманням знань, стільки вони й матимуть годин. Цей механізм впливу студентів на роботу викладачів діє в Європі», - розповіла волинським студентам про зміни в освіті Лілія Гриневич.

Нагадаємо, після освітньої реформи студенти зможуть впливати й на кількість державних місць у вищих навчальних закладах України.

Після реформи, зі слів Лілії Гриневич, у вченій раді вишів буде кворум 15% для студентів, які зможуть контролювати, аби наукові ступені давали законно, й не було плагіату.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Беркут Показати IP 24 Травня 2014 08:13
А де фейс на фото цього ГРИНЕВИЧА ?????
Света до Беркут Показати IP 24 Травня 2014 09:10
не цього, а цієї....:)))
абітурієнт Показати IP 24 Травня 2014 08:26
Менше брешіть, правдолюби, візьміть конкретно за ж...пу всіх хто причетний до приймальних комісій разом з директорами, тоді буде результат. Рекомендую з володимирського педколеджу,ковельського мед І луцького училища культури...
Анонім до абітурієнт Показати IP 24 Травня 2014 10:17
Списки поступивших в педколеджі формуються ще з весни. І якщо твого прізвища нема в блокнотику директора то ти ніколи не набереш потрібну кількість балів для вступу і про вступ не мрій. Навіть атестат із відзнакою не допоможе. Перевірено.
Кум до Анонім Показати IP 24 Травня 2014 13:39
То скажи, поступив чи ні?
викладач Показати IP 24 Травня 2014 09:13
Про яку якість освіти можна говорити, якщо всі вузи виживають в основному за рахунок студентів-платників, бо державних місць, які фінансуються бюджетом, дуже мало. А на платній формі навчання навчаються переважно ті, які мало набрали балів у школі та незалежному тестуванні та ті, батьки яких хочуть, щоб їх діти мали диплом. Результат плачевний - багатьох потрібно було б виганяти та викладачі не мають права. За рахунок чого будуть виплачувати зарплату?
Викладач 2 до викладач Показати IP 24 Травня 2014 10:21
Та і на державній формі навчання "навчається" багато студентів, які зовсім нічого не вчать, не роблять, деякі не ходять на заняття(а потім кричать хабарництво)......от повиганяти таких(але ж не маєш права....) і закінчиться хабарництво... Я думаю кожен викладач мріє про розумних студентів, коли приходиш на пару і є з ким проводити дискусії, обговорювати проблемні питання.....а не сидить 2-3 активних, а інші нічого не роблять і навіть не намагаються.....
хтось до викладач Показати IP 24 Травня 2014 10:23
здай зовнішнє на високий рівень і поступиш куди захочеш!!!
викладач до хтось Показати IP 24 Травня 2014 11:01
Цілком маєте рацію. Але ті, хто здав на високий рівень тестування, вибирають вузи, яких у нас в Україні дуже багато. Я знаю із власного досвіду - мій син навчається у Києві, бо у нього був вибір - пройшов у всі п'ять вузів. Ті, хто набрав таку велику кількість балів, не будуть навчатися на платній формі. Платні місця відкриті для всіх бажаючих. Деякі приватні вузи оголошують набір на основі атестатів, бо за результатами тестування такі абітурієнти не мають права подавати папери у вузи.
я Показати IP 24 Травня 2014 16:33
дід ленін казав : учіться,учіться,учіться,.... і не прийдеться давати хабарів
воля Показати IP 24 Травня 2014 20:15
у нас головна хабарниця сну альошина
Така справа Показати IP 24 Травня 2014 21:30
Спочатку на економічний завітайте, подивіться, бо там гроші не заплатиш за звіт з практики та магістерської роботи, погрожують вигнати !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus