USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинський айдарівець розповів, коли закінчиться війна. ІНТЕРВ'Ю

1 Серпня 2014 15:12
Волинський герой-захисник Батьківщини, офіцер «Айдару» на прізвисько «Алмаз» розповів, як зараз живеться на передовій бою в зоні АТО, хто чим забезпечує воєнних і коли українці очікують перемоги.

Спілкувався з айдарівцем журналіст Інформаційного Агентства Волинські Новини.

Який моральний дух у бійців?

- У нашому підрозділі дуже високий моральних дух, бо тут усі добровольці й люди знають, куди йдуть. Саме цим ми і відрізняємося від регулярної армії, яка набирає солдатів під час мобілізації. Ми знаємо, куди йдемо і готові захищати Батьківщину, навіть ціною власного життя!

Нас було 30 чоловік, однак уже лишилося менше, адже нещодавно поховали в Луцьку нашого побратима Сергія Шостака, а також Рустама Хамраєва, який загинув у боях під Луганськом 17 червня.

Чи належно Ви забезпечені засобами захисту?

- Наш волинський взвод у батальйоні забезпечений засобами захисту так: бронежилетами на 98%, шоломами на 80%. Ну, це відносно, загалом, ми нормально забезпечені. От, наприклад, у мене був шолом, але я себе відчуваю комфортніше без нього, тому передав молодшому бійцю, який не має таких навиків як я, але горить бажанням воювати за Україну. І так вчинив не лише я.

Взагалі, то Збройні Сили України забезпечують нас лише зброєю. Тому ми дуже вдячні волонтерам за підтримку. От, нам прислали два тепловізори, це дуже потрібна річ, адже зараз наша друга рота «волинського взводу» знаходиться на передовій. То от, один такий тепловізор може вночі врятувати життя цілому підрозділу: якщо наближається якийсь ворог, то дозорний його побачить здалеку і відбувається затримання чи атака з нашої сторони. Звісно, в бою вони можуть псуватися, але ми дорожимо таким обладнанням.

Зараз у нас є складнощі зі зв’язком. От, нам волонтери теж з цим допомагають. Так, доставили в батальйон до 40 радіостанцій. Зауважу, що одна радіостанція коштує приблизно 600 гривень. Це дуже необхідна річ, адже ми на передовій, бійці можуть бути відрізані вій головних сил і необхідно координувати подальші дії.

Щодо їжі, води, то всього вистачає. Цим нас теж забезпечують волонтери.

Як складаються стосунки українських військових з місцевими?

- Місцеві люди по-різному до нас ставляться: 50/50. Деякі нам довіряють, допомагають. Зауважу, що з нами воюють хлопці із звільнених міст, зокрема з міста Щастя є воїни, з Луганська є чоловіки.

Часто буває, що коли ми звільняємо міста, нам дякують місцеві.

Хоча бувають і прикрі випадки, адже є певна категорія людей, які - за комуністичний лад. От, був прикрий випадок, коли ми проводили зачистку в одному селі і вже виходили, а нам у спину почали летіти кулі.

Так, дійсно, люди із Заходу України мають більше патріотизму, адже на Сході Росія нав’язувала свою ідею, проти нашої держави, вони не бачили кращого життя. Мені вдалося поспілкуватися з переселенцями, які приїжджають на Волинь, то вони шоковані тим, як живуть наші краяни і більшість уже не хоче повертатися в свої міста.

Що Ви думаєте про протести, які організовують матері військових?

- Щодо тих протестів, які відбуваються на Волині, то я негативно ставлюся, хоча не можу засуджувати матерів, адже усі вони мають серця. Я думаю так, що коли чоловік служить в армії, то це треба розуміти. Особисто я давав присягу на вірність українському народу ще в 1995-ому році. Наприклад, мої батьки змирилися з тим, що я борюся за Україну. Я вважаю, що чоловіки повинні захищати свою Батьківщину і їм не треба ставити палки в колеса. Звісно, матері хвилюються за своїх синів, але це війна. Вона не лише забирає життя, а й дає іншим, адже ми звільняємо міста, даємо людям можливість нормально жити без терористів, без грабежів і куль над головами.

Як Ви бачите подальший розвиток АТО?

- Зараз пішов переломний момент, це розуміємо й ми, і та держава, яка підтримує агресорів. До того ж, під час третьої хвилі мобілізації в Збройні Сили України поступають військові, які навчені, ми стаємо ще міцнішими. Я думаю, що ця війна може затягнутися як партизанське протистояння, однак війна опору, неоголошена війна, яка зараз є, закінчиться найближчим часом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 41
українка Показати IP 1 Серпня 2014 15:19
ДЯКУЄМО вам, наші захисники!!!
Анонім Показати IP 1 Серпня 2014 15:20
А чому не спитали про його думку щодо героїв з 51-ї бригади, яких зараз судять за дезертирство? Чи питання повинні пройти політкорекцію редакції ВН? Якщо ні, то наздогоніть та спитайте. Як і те, чи вважає він що патріоти призовного віку зараз "переосмислюють себе" на Бандерштаті?
філолог до Анонім Показати IP 1 Серпня 2014 16:39
Мінона, українською правильно НАЗДОЖЕНІТЬ, а не наздогоніть. Видно вас української вчителька російської мови вчила. А ще ПРИЗИВНОГО, то в Росії ПРИЗОВНОГО. До речі завтра на Винниченка,30 - курси української для переселенців. Прошу, сходіть.
Ментор до філолог Показати IP 1 Серпня 2014 17:14
Поганенький Ви філолог... ПризОвний вік , а не призивний. А російською мовою "призывной возраст". Про військовий обов язок і військову службу Стаття 15. Призовний вік. Призов громадян України на строкову військову службу
ІДИ СПАТИ! до Ментор Показати IP 2 Серпня 2014 00:22
вам шо тут диктант? тут не місце розводити подібну балаканину.
Гололiфу до філолог Показати IP 2 Серпня 2014 19:46
Бачив би ранiше, то i вас би в групу записав. Вчителем, безумовно)))
Анонім Показати IP 1 Серпня 2014 15:22
"Наш волинський взвод у батальйоні забезпечений засобами захисту так: бронежилетами на 98%, шоломами на 80%, мозгами на 3-5%. Ну, це відносно, загалом, ми нормально забезпечені." "Зараз пішов переломний момент, це розуміємо й ми, і та держава, яка підтримує агресорів.",- америка, шоль?
віра до Анонім Показати IP 1 Серпня 2014 15:32
Не смій ,уроде. Хлопці героі, патріоти. А ти сидиш на дивані і гавкаеш.Йди воююй, що слабо, простіше КОМЕНТУВАТИ?!Обсуди, наприклад , тему % свого розуму чи мозку. А хлопцям нехай Бог дае здоров'я і життя!
Андрей Воронов до віра Показати IP 1 Серпня 2014 15:35
бла бла бла
Анонім до Андрей Воронов Показати IP 1 Серпня 2014 15:39
Ото дійсно ти бла
Онисим до віра Показати IP 1 Серпня 2014 15:42
читай БІБЛІЮ!!!!
Дончанин до віра Показати IP 1 Серпня 2014 17:10
Он, если и пойдет воевать, то вместе с нами. Ибо имеет мозги, в отличие от тебя, Верочка.
петро до Анонім Показати IP 1 Серпня 2014 22:19
Аноніму.Чурка,не заважай нормальним людям спілкуватись. Недягни всюди презервативи,щоб від тебе не виходило: сморід,дурниці,жлобство угрофінське і ,не дай Боже,щоб дитя не народилось,бо страждати генетичним ідіотизмом буде. Юродивий,можеш не відповідати,я не повернуся на цю сторінку. Путін х..ло!
ФигВам Показати IP 1 Серпня 2014 15:45
коментар було видалено
аяяй до ФигВам Показати IP 1 Серпня 2014 16:05
дуже грамотно написано російською мовою.зразу зрозуміло звідки і за кого ви !!!!!!!!!!!!!!
Дончанин до аяяй Показати IP 1 Серпня 2014 17:26
За кого он? За народ Украины. Разве это не понятно? А вашу светлость явно воспитали на лозунге "Что на пользу России, то - во вред Украине", доминировавшем в украинском информационном пространстве времен Ющенко. Сейчас имеем дальнейшее развитие этого принципа.
віра Показати IP 1 Серпня 2014 16:23
Ти подумай краще про кацапів, от де простір для думок!!!
українець до віра Показати IP 1 Серпня 2014 17:00
не мона так про старших братів казати. то гріх великий! на сповідь обовязково сходи-покайся
віра до українець Показати IP 1 Серпня 2014 17:13
Кацапи не ті, що говорять російською, а ті, що ненавидять все украінське!А про *старших братів* вже досить!
Дончанин до віра Показати IP 1 Серпня 2014 17:21
коментар було видалено
віра до Дончанин Показати IP 1 Серпня 2014 17:31
Ти вже знову виліз,холуй путінський?! Твоі розглагольствування нікому тут не цікаві. Коментуй в себе, в донецькому краі
Дончанин до віра Показати IP 1 Серпня 2014 17:34
Брось привычку судить о других по себе.
Дончанин Показати IP 1 Серпня 2014 17:33
коментар було видалено
Дончанин Показати IP 1 Серпня 2014 17:57
коментар було видалено
віра Показати IP 1 Серпня 2014 18:01
ВН блокуйте сепаратистів.Чого ж цей дончанин мае лити бруд!!!
Дончанин до віра Показати IP 1 Серпня 2014 19:24
коментар було видалено
Дончанин до віра Показати IP 1 Серпня 2014 19:54
коментар було видалено
отакої... до віра Показати IP 3 Серпня 2014 12:22
коментар було видалено
Волинь Показати IP 1 Серпня 2014 23:10
Дуже добре,що такі коменти видаляють.
Няня Показати IP 2 Серпня 2014 00:47
Коли б сина тої матері забезпечили всім необхідним - бронежелетом, каскою і т.д., то навряд чи вона виходила в такі спекотні дні на дорогу і цілий день перекривала рух машин! Де таке бачино, щоб мати купувала за 4 000 грн. бронік!!!!???? Та ще б мала та бідна мати ті гроші, а це ж всім селом збирають гроші, щоб хоч якось вберегти життя того хлопця! А взагалі, чому східняки не захищають свої домівки??? Вони по норам ховаються або на Захід країни їдуть на "відпочинок", а наші хлопці мають інвалідами ставати на все життя ато і ще гірше... життя своє віддавати за мудаків... Нас держава знову кіданула.... одне розчарування.... тільки шкода наших земляків....
Людмила Показати IP 2 Серпня 2014 10:36
Я згідна з останнім коментарем. Що це за дурня?Прийшли до них у дім, підривають будинки,і т.д., а вони тікають на Волинь- біженці. Заборонити приймати чоловіків 20-60 років із Сходу біженцями! Де ви, гонорові шахтарі і металурги? Вкакались??????????? За вас воюють тільки бандери??
авас до Людмила Показати IP 3 Серпня 2014 00:04
коментар було видалено
авас Показати IP 2 Серпня 2014 23:54
коментар було видалено
Юрист Показати IP 2 Серпня 2014 23:59
Привіт Ігор! Ти молодець , дякуємо тобі за те що ти там на передовій! Хай твій ангел береже тебе! Ну ти звичайно збудив дивану сотню... Коментарі пишуть , що небудь
авас Показати IP 3 Серпня 2014 00:13
коментар було видалено
авас Показати IP 3 Серпня 2014 00:15
Война не закончится никогда!
Ганна Збруч Показати IP 3 Серпня 2014 19:28
Україна втратила сім військових літаків при спробах доставити вантаж з продовольством і боєприпасами для бійців 72-ї механізованої і 79-ї аеромобільної бригади. Про це заявив в прямому ефірі програми "Шустер live" міністр оборони України Валерій Гелетей, передає Цензор.НЕТ з посиланням на Укрінформ.
Укруч Показати IP 3 Серпня 2014 19:32
Див. вище: "УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію." Вся інформація, яка висловлює думку жителів Донбаса, є недостовірною, образливою, негідною, рекламою, некоректною - цей вмсновок можна зробити по тим коментарям, які залишають модератори-патріоти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus