USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Волинський Фаберже створив різдвяну шопку з яєчної шкаралупи й позолочених фігур

14 Січня 2023 23:04
Волинський митець Анатолій Бойко з Володимира презентував новий експонат із яєчних шкаралуп, що його створив до різдвяних свят. Нова композиція – це шопка з позолоченими елементами, частинками бурштину зі святковою підсвіткою.

Як розповів Суспільному майстер, композиція зображає вифлеємську стайню у ніч Різдва Христового, де на яйці розташовані фігури Діви Марії, святого Йосипа та інших біблійних персонажів.

«Тут є одне гусяче яйце (праворуч), і ще одне розрізане наполовину, нарізане в смужку і закручене, все оброблене металом. Є ще дві різдвяні шопки, створені в попередні роки, одна з яких – у Всесвітньому каталозі», – каже волинянин.

Читати ще: Волинський Фаберже отримав Всесвітній Орден Зірки «Кредо»

Розмір композиції – орієнтовно 15 на 15 сантиметрів. Позолочені елементи, каже Анатолій Бойко, виготовили на замовлення спеціально для створення такої шопки.

«Фігурки вилиті з такого матеріалу, з якого виливають більярдні шари. Це дуже міцний пластик, який піддається позолоті», – пояснює чоловік.

На задньому фоні шопки змайстрована своєрідна стіна з каменю – частин бурштину.
«Камінь я побив хаотично і склеїв частини для природного сколу. Також дав підсвітку у двох кольорах: де яйце – синім, а де бурштин – червоним», – провадить майстер.

Новий витвір, додав Анатолій Бойко, доповнив колекцію робіт, створених до традиційних українських свят.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Василь Показати IP 14 Січня 2023 23:25
а мій кум Микола навчив кота колядувати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus