USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинський фронтовик сказав не віддавати історію України

7 Травня 2014 18:00
Учасник бойових дій, фронтовик Вадим Кудь засудив висловлювання російського президента Володимира Путіна щодо України.

Про це він сказва під час концерту з нагоди відзначення Дня Перемоги у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки.

Зі сцени виступив фронтовик, учасник бойових дій, голова Ради ветеранів Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, кандидат історичних наук Вадим Кудь.

«Наше минуле – є нашим минулим і ми його не можемо забувати. Путін висловлювався, що вони і без України перемогли б у Другій світовій війні. Це, щонайменше, - некоректно. Багато українців поклали голову у боротьбі із фашистами, адже на нашій землі довгий час тривали бої. Це наше трагічно-героїчне минуле і не хочу, щоб Росія собі це забрала», - сказав Вадим Кудь.
Щодо сьогоднішніх подій в Україні фронтовик сказав, що мріє, аби усе закінчилося миром.

Святковий концерт для ветеранів організували студенти університету й діти дошкільного віку працівників навчального закладу, виступи яких зустрічали особливими оплесками.
Зокрема, чотирирічний Гліб Могілевський зі сцени сказав: «Це святе травневе свято треба серцем відчувати. Придивись, старий солдат, у нього сльози радості блищать. Хай в усьому світі буде мир і щастя дітям, бо народжені вони для життя, а не війни».
Таки дійсно виступи дітей викликали у ветеранів усмішки й сльози радості.

Ще одним приємним подарунком була увага від благодійників. Фронтовиків привітала заступник голови правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич. Вона зачитала вітання від народного депутата Ігоря Палиці та засновника благодійного фонду.

«Це День Пам’яті, осмислення уроків війни. І саме сьогодні, коли Україна в часі великих випробувань, коли проти нашого народу ведуть неоголошену війну, ми, як ніколи, відчуваємо ціну мирного неба. З вдячністю схиляємо голову перед живими героями, з глибокою повагою і сумом згадуємо про загиблих. Нехай страшне слово «війна» для українського народу буде тільки сторінкою з підручника історії про події, які завершились у 1945 році», - йшлося у тексті вітання.

Голова ради ветеранів Вадим Кудь та учасник бойових дій Катерина Тертишнікова отримали від благодійного фонду сертифікат на 7-денний відпочинок у санаторії «Пролісок». «Знаменно, що ми тут зібралися саме напередодні свята. Хочемо привітати вас ветерани, адже саме ви - ті люди, які воювали за нас і по тому розбудовували країну», - привітала ветеранів заступник голови правління благодійного фонду Ірина Констанкевич.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Ирина Показати IP 7 Травня 2014 21:20
Вітаю!
Свет Показати IP 7 Травня 2014 21:36
ДА, без говенца никак в праздник не обойтись. Думаю текст для ветерана писали свидомиты
Анонім до Свет Показати IP 7 Травня 2014 23:05
текст для пукіна, вже давно пише шиза і маразм
Олександр Показати IP 7 Травня 2014 22:14
Повторяю, у Кудя - жодної фронтової нагороди
Олександр знову Показати IP 7 Травня 2014 22:17
Я взагалі від вас в шоці останнім часом: абсолютно невинні і спарведливі речі трете, а на політичних топіках таке твориться, що жах - а вам до лампочки.
Любі свині Показати IP 7 Травня 2014 22:26
З повагою відношусь до старших людей. Перед очима в моїй кімнаті всі медалі покійного дідуся-ветерана. Зрівняв з медалями на фото у цих людей - жодної бойової - одні ювілейні... Я хочу цим сказати те, що багато ветеранів на такі показухи не ходять - бо НЕ МОЖУТЬ!!!Вік не дозволяє. І достоїнство.... Замість такої показухи краще б їм додому якісь харчі принесли...
Анонім Показати IP 7 Травня 2014 22:40
"Путін висловлювався, що вони і без України перемогли б у Другій світовій війні. Це, щонайменше, - некоректно." От що значить перестати вчити російську мову, та й той хто таке каже й українську не дуже то розуміє. Там сказано "перемогли б", а не "перемогли". Це припущення, а не ствердження. Це припущення було висловлене президентом для підкреслення величі свого народу і аж ніяк не принижувало українців чи заперечувало їх участь у ВВВ. Дуже шкода що ми шукаємо лише ворогів і навіть якщо не знаходимо, то робимо їх.
маха до Анонім Показати IP 7 Травня 2014 22:56
ПОВНІСТЮ ЗГІДНА З КОМЕНТАРЕМ. А ПУТІНУ ЩЕ НЕДОВГО ЗАЛИШИЛОСЬ ВИ...СЬ
Анонім до Анонім Показати IP 7 Травня 2014 23:08
те,як висловився путлер, ще раз підкреслило, що багато хто з росіян завжди зневажливо ставились до українців
Анонім до Анонім Показати IP 7 Травня 2014 23:08
коментар було видалено
абітурієнт Показати IP 8 Травня 2014 08:13
Уважно проаналізуйте судячи з фото. По віку ці ветерани швидше за все - повоєнні карателі кагебісти.
Олена Показати IP 8 Травня 2014 16:20
Ці ветерани воювали за таких як ти, абітурієнт. На фото моя бабуся, і вона пройшла війну коли була ще школяркою, і розстрілювала фашистів з кулеметів і ходила в розвідку. і вона чудово виглядає хоча їй вже під 90. Дуже неприємно читати тут погані відгуки. Така вашя подяка. мда.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus