USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Волиняни не вміють заробляти на туризмі, - чиновники ОДА

11 Лютого 2010 13:52
На думку головного спеціаліста з  відновлення пам’яток архітектури Волинської ОДА Петра Троневича, волиняни досі не навчилися робити бізнес на туризмі.
Дискусія між членами обласної комісії з питань духовності та культури розгорнулася навколо пропозиції створити у селі Сереховичі Старовижівського району «Музею історії села і волинського самоврядування». Відповідне звернення на ім’я голови облради надійшло від нардепа І скликання Андрія Бондарчука.
Питання про музей розглядається обласними комісіями не вперше. Мотивація створення експозиції - у селі Сереховичі народилися свого часу депутат польського сейму Іван Бондарчук, колишній голова Волинського облвиконкому, народний депутат УРСР Юхим Ярощук і нардеп Андрій Бондарчук. Втім, для будівництва такого музею необхідно виділити півтора мільйона гривень.
На думку депутата Миколи Пасамана, аби вирішити це питання, варто залучити до будівництва підприємців.
«Виділити півтора мільйона гривень для будівництва такого музею – це утопія. Можливо, варто знайти підприємця, який на пільгових умовах збудував би, скажімо, невеличку кав’ярню. І вона, разом із тим, виконувала би функцію музею», - запропонував депутат.
Головний спеціаліст з  відновлення пам’яток архітектури Волинської ОДА Петро Троневич зауважив, що музей – це зібрання оригінальних експонатів. Однак ідея з кав’ярнею не така вже й погана.
«Наші люди повинні навчитися робити бізнес на подібних речах. Не варто викидати бюджетні гроші на вітер. Треба підтримувати проекти з огляду їх самоокупності, наприклад, фестивалі», - вважає чиновник.
Утім, остаточного рішення комісія таки не прийняла. До середини травня буде скликана експертна рада, яка вирішить долю майбутнього музею. Крім того, на цьому засідання ради розглянуть і питання інших подібних об’єктів. Їх перелік буде підготовлено заздалегідь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Капець Показати IP 11 Лютого 2010 14:11
В кожному селі в школах є музеї села. От і робіть там куточок Бондарчука. А то якщо для кожного колишнього нардепа давати по півтора мільйони на музей його імені, то грошей ніяких бюджетів не хватить. І що це таке "волинське самоврядування"? І причому тут нардепи?
Пацан Показати IP 11 Лютого 2010 15:24
Цілком погоджуюсь із попереднім коментатором. Забаганки старого тягнуть на кругленьку суму... Є й нагальніші проблеми.
Хохма Показати IP 11 Лютого 2010 21:20
Я згідний з Пасаманом - має допомогти приватний капітал. Пасаман, продай хату, машину... і допомажи екс-депутату.
Patriot Показати IP 12 Лютого 2010 10:09
жах. це називається "якбито ще грошей вкрасти"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus