USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.92

ВООЗ: Єдиний сертифікований препарат від коронавірусу виявився неефективним

16 Жовтня 2020 17:42
Всесвітня організація охорони здоров’я дійшла до висновку, що єдиний сертифікований препарат від коронавірусу «Ремдесивір» не збільшує шанси на виживання пацієнтів, не скорочує тривалість хвороби та не зменшує необхідність підключення до апарату ШВЛ. Наразі дослідження не пройшло рецензування.

Про це повідомляє Business Insider, пише Бабель.

ВООЗ у масштабному дослідження ліків від коронавірусу Solidarity trial проаналізувала понад 11 тис. пацієнтів з 30 країн світу та виявила, що жодні з наявних препаратів не впливають на шанси хворих вижити.

«Ремдесивір, гідроксихлорохін, лопінавір та інтерферон у лікуванні мали незначний вплив або зовсім не впливали на госпіталізованих з COVID-19, на що вказує загальна смертність, необхідність вентиляції та тривалість перебування в лікарні», – йдеться в звіті.

Виробник препарату Gilead заявив, що «більш надійні» дослідження підтверджують його користь. Попередні дослідження дійсно демонстрували перспективність ефекту цих ліків, які спершу розробляли для боротьби з вірусом Ебола.

Зокрема «Ремдесивір» вживав президент США Дональд Трамп
після того, як у нього виявили коронавірус.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus