USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Воєнний стан потрібен Порошенку, аби зірвати вибори і втриматись при владі, – заява УКРОПу

26 Листопада 2018 13:22
Введення воєнного стану потрібне Петру Порошенку для того, аби відмінити президентські вибори та втриматись при владі, адже через низькі рейтинги його шанси на перемогу в чесній боротьбі – невеликі. Відтак, УКРОП наполягає на введенні воєнного стану лише на територіях, близьких до воєнних дій. Зокрема, це Донецька і Луганська області, а також акваторія Азовського моря.

Про це йдеться в офіційній заяві Українського об'єднання патріотів — УКРОП.

Текст заяви подаємо без змін:

«З огляду на драматичні події, що мали місце 25 листопада в Керченській протоці й призвели до поранення, захоплення державою-агресором в полон українських військовослужбовців та бойових кораблів і плавзасобу, УКРОП висловлює щиру підтримку й солідарність з українськими військовими моряками і бажає пораненим якнайшвидшого одужання. Ми також закликаємо міжнародну спільноту сприяти Україні у поверненні по-піратськи захоплених Росією українських моряків.

Водночас, враховуючи ознаки відсутності належного планування та проведення морського переходу захоплених кораблів, вимагаємо створення Тимчасової слідчої комісії Верховної ради України з вивчення цього питання.

Впродовж останніх тижнів ми були свідками інтенсифікації обговорення представниками партії влади різних сценаріїв зриву виборів через низькі показники електоральної підтримки чинного президента та його партії. Уже очевидно, Петро Порошенко хоче відміни президентських виборів, щоб будь-яким шляхом втриматись при владі і не відповідати за скоєні злочини.

Читайте також: ЯКЩО ВИБОРИ НЕ МОЖНА ВИГРАТИ, ЇХ ТРЕБА СКАСУВАТИ? ПЛАН «Б» ПОРОШЕНКА

У цьому контексті проведення політичного телевізійного шоу з безпрецедентною прямою трансляцією засідання Ради національної безпеки і оборони України щодо запровадження воєнного стану викликає серйозні сумніви та аргументовані підозри щодо справжніх мотивів дій президента Порошенка та української влади.

Нагадуємо, що ті самі дійові особи в українській владі не запровадили воєнний стан:

- у лютому 2014 року, після початку російської спецоперації в Криму;

- після рішення Держдуми РФ про дозвіл президенту Росії використовувати збройні сили на території України;

- після рішення Держдуми РФ про анексію Криму і включення його до складу РФ;

- після масового захоплення військових частин, військового майна ЗС України на території Криму;

- після розгортання навесні 2014 року збройних сил РФ вздовж кордону з Україною;

- після початку проникнення на територію України нерегулярних військових формувань РФ з метою дестабілізації ситуації та ведення партизанської війни;

- після масових убивств нерегулярними військовими формуваннями РФ громадян України в Донецькій та Луганській областях і захоплення органів влади, а також військових та прирівняних до них за статусом частин на відповідній території України;

- після обстрілів території України з території РФ, зокрема таких, що призвели до значних втрат живої сили та техніки військовими підрозділами ЗС України;

- після збиття у повітряному просторі України літака малайзійської авіакомпанії та загибелі на території нашої країни близько 300 громадян іноземних держав;

- після введення на територію України регулярних підрозділів збройних сил РФ у серпні 2014 року;

- після віроломного знищення регулярними підрозділами збройних сил РФ сотень українських військовослужбовців під Іловайськом;

- після численних порушень перемир’я в рамках так званих Мінських домовленостей;

- після застосування регулярних та нерегулярних підрозділів збройних сил РФ в боях у Донецькому та Луганському аеропортах;

- після проведення в січні-лютому 2015 року наступальної операції під Дебальцевим, про причетність до організації якої заявляв президент РФ В. Путін.

Кожен із цих випадків й усі вони разом мали стати причиною для запровадження воєнного стану, але президент і Верховний головнокомандувач Збройних сил України Петро Порошенко не зробив цього. За 5 років війни навіть не було застосоване військове патрулювання.

Попри всі підстави вважати, що рішення президента про запровадження воєнного стану має інші причини, ніж захист та оборона України, «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» підтримає при голосуванні у Верховній Раді України цю пропозицію за таких умов:

1. Ухвалення президентом України до голосування у Верховній Раді України його подання про запровадження воєнного стану рішення про розрив дипломатичних відносин з Російською Федерацією.

2. Ухвалення РНБОУ та схвалення президентом України рішення про закриття кордону з РФ, запровадження суттєвих обмежень та заборон на взаємні поїздки певних категорій громадян.

3. Ухвалення РНБОУ та схвалення президентом України рішення про заборону діяльності на території України будь-яких організацій чи установ, що фінансуються або в будь-який спосіб афілійовані з державою-агресором.

4. Арешти на території України майна Російської Федерації, приватних капіталів, що мають російське походження. Заборона бізнесу, інвестування російського капіталу в Україні.

Президент України також має ухвалити принципові рішення щодо подальшої долі російської п’ятої колони в Україні, зокрема, щодо кума президента РФ В. Путіна Віктора Медведчука.

УКРОП також вважає, що в нинішній ситуації оголошення воєнного стану на всій території України є недоцільним. Ми виступаємо за впровадження режиму воєнного стану на територіях, прилеглих до районів бойових дій –Донецької, Луганської областей і акваторії Азовського моря.

УКРОП постав у найскрутніші для нашої держави часи як партія патріотизму та оборони. Інтереси безпеки й захисту нашої держави – не місце для компромісів, політичних торгів та інтриг.

Пане Президенте, державу треба любити і захищати, а не торгувати її інтересами!», – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, 25 листопада група російських військових кораблів атакувала три катери Військово-морських сил України. Відкривши вогонь на ураження, росіяни вивели з ладу та захопили катер «Бердянськ». А згодом захопили також катер «Нікополь» та рейдовий буксир «Яни Капу». Унаслідок обстрілу поранено шістьох українських військових, двоє з них у важкому стані. У район зіткнення українських і російських кораблів в Азовському морі були направлені російські ударні вертольоти. Російська сторона закрила Керченську протоку для цивільних суден.

Петро Порошенко заявив про необхідність введення воєнного стану, відповідне рішення прийматимуть депутати Верховної Ради сьогодні о 16:00
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Ваня Показати IP 26 Листопада 2018 13:48
Порох всіма силами намагається уникнути виборів! Лицемірство!
мда Показати IP 26 Листопада 2018 13:48
А те що кораблі наші топлять то це так, дурниці..
ще не зовсім свідоми до мда Показати IP 26 Листопада 2018 14:24
А те, що наші хлопці ТИСЯЧАМИ гинули влітку на сході 2014, і не було введено тоді воєнний стан, це теж дурниці, порошенківський бот?
Анатоль_ до ще не зовсім свідоми Показати IP 26 Листопада 2018 14:43
Тодi до виборiв було ше далеченько
Ваня до мда Показати IP 26 Листопада 2018 15:39
Альо! Прокинулись? Тож горлали п'ять років про війну Росії проти України! І те, що гинули українці тисячами - це не був привід для воєнного стану? Ця ск@тина прагне всіма силами лишитися при владі!
Ага до мда Показати IP 26 Листопада 2018 16:41
Ще треба розібратися, чи не була це крута провокація вигідна пороху? Топлять? Ой бідолахи! Зараз як наша найсильніша армія в усій галактиці виступить, непереливки всім буде!!!
Вася Показати IP 26 Листопада 2018 14:09
Був би не Порошенко, а хтось інший, було б те саме.
укринець Показати IP 26 Листопада 2018 14:17
дебілізм путіна і нашои владоньки
321 Показати IP 26 Листопада 2018 14:41
Порошенко Порошенком, а з Приватовскої карти вже зняти 6 тис не можу. "висить система" і банкомат не видає.
Степан (Крымчанин) Показати IP 26 Листопада 2018 14:55
"Другой бы спорил-я не стану". Погоджуюсь з автором і УКРОПОМ-головна мета цієй провокації-зірвати вибори.
Джек до Степан (Крымчанин) Показати IP 26 Листопада 2018 15:22
Головна мета-розігнати цих ур*дів під кордонами
Vik Показати IP 26 Листопада 2018 15:00
Последний довод королей

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus