USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Всесвітня асоціація ядерних операторів переведе усі українські АЕС до Паризького центру

31 Березня 2022 20:43
Рада керуючих Всесвітньої асоціації організацій, що експлуатують атомні електростанції (ВАО АЕС), переведе НАЕК «Енергоатом» і всі її станції та енергоблоки до Паризького центру ВАО АЕС.

Про це повідомляє пресслужба Енергоатому, передає Укрінформ.

«Сьогодні, 31 березня 2022 року, Рада керуючих Всесвітньої асоціації організацій, що експлуатують атомні електростанції (ВАО АЕС), на своєму засіданні підтримала заявку ДП «НАЕК «Енергоатом» і ухвалила рішення стосовно переведення Компанії разом з усіма її станціями й атомними енергоблоками до Паризького центру ВАО АЕС», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до центру переводяться:

Запорізька АЕС (6 блоків ВВЕР-1000),

Рівненська АЕС (2 блоки ВВЕР-440, 2 блоки ВВЕР-1000),

Южно-Українська АЕС (3 блоки ВВЕР-1000),

Хмельницька АЕС (2 блоки ВВЕР-1000).

Українські атомні електростанції входили до московського центру ВАО АЕС від моменту створення цієї організації у 1989 році.

Всесвітня асоціація організацій, які експлуатують атомні електростанції (ВАО АЕС, WANO), об’єднує всіх операторів АЕС світу. Вона сприяє обміну досвідом експлуатації АЕС, щоб члени асоціації могли спільно працювати для досягнення найвищого рівня безпеки та надійності під час експлуатації своїх атомних станцій.

Станом на ранок 31 березня 2022 року всі чотири діючі атомні електростанції України стабільно виробляють електричну енергію.

Запорізька АЕС і місто Енергодар захоплені окупантами та вже 24-ту добу контролюються російськими військовими. Але всі 6 енергоблоків ЗАЕС обслуговуються українським персоналом, ротація працівників відбувається.

Окупанти, які захопили Чорнобильську АЕС та інші об’єкти у Зоні відчуження, 31 березня двома колонами вирушили в бік українського кордону з Білоруссю.

Чорнобильська атомна електростанція була захоплена російськими військами у перший день агресії – 24 лютого. Лише 20 березня вдалося провести часткову ротацію персоналу ЧАЕС та евакуацію осіб, які там перебували.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus