USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Вусенко відтягує чергову сесію міськради, аби отримати право вето

4 Березня 2017 14:32
Секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко намагається скликати позачергову 19-ту сесію Луцької міської ради, аби отримати право вето, яке може дозволити їй заблокувати рішення депутатів про зняття її з посади. Утім безуспішно.

Про це йшлося під час ток-шоу «Протилежний погляд» 3 березня.

Позачергова 19-та сесія Луцькради була призначена менш, ніж за добу до її початку, і на ній мали розглядати лише одне питання – щодо припинення повноважень міського голови. Це – необхідний механізм для того, аби секретар ради отримала повноваження виконувача обов’язків і змогла скерувати клопотання у Верховну Раду щодо проведення дострокових виборів мера в Луцьку.

Але замість того, щоб скликати позачергову сесію, отримати повноваження і відправити клопотання в 15-денний термін, як того вимагає закон, Юлія Вусенко затримала її скликання, а, отже, розпочала виконувати обов’язки міського голови, фактично знехтувавши нормами закону і керуючись лише своїм одноосібним рішенням.

Крім того, призначивши менш, ніж за добу позачергову сесію на 12:00 24 лютого, секретар ради Юлія Вусенко відмовлялася визнати її неправомочною попри відсутність кворуму: перед засіданням зареєструвався лише 21 обранець. Натомість на чергову сесію, яка, згідно із повідомленням секретаріату, була запланована на 13:00 цього ж дня, прийшло 29 депутатів. Проте Юлія Вусенко не захотіла проводити чергову сесію.


Цей фарс секретар спробувала повторити і під час наступної спроби розпочати 19-ту позачергову сесію 2 березня. Не обговоривши дату проведення сесії є жодною фракцією, окрім «Самопомочі», членом якої вона є, Вусенко призначає сесію на наступний день. На засідання не з’являється достатня кількість депутатів, сесія знову не розпочата.

Через це блокується робота Луцької міської ради, адже секретар не оголошує проведення 20-ї, чергової сесії, на якій мають, серед іншого, розподілити кошти на харчування в дитсадках та вирішити земельні питання, які повинні розглядати хоча б раз в місяць (цей термін сплив 1-го березня).

Таке умисне затягування і маніпуляції, безглузде на перший погляд, має чітку мету – бажання Юлії Вусенко втриматись на займаній посаді. Як зазначив під час ефіру голова фракції УКРОП у міській раді Ігор Поліщук, на чергову, 20-ту сесію, внесли проект рішення про зняття з посади пані Вусенко. Проте, якщо секретар проведе позачергову, 19-ту сесію, то отримає право вето – можливість блокувати рішення, прийняте депутатами.


Поліщук припускає, що проведення сесії навмисно відтягували, аби цей час використати для того, щоб переконати депутатів підтримати кандидатуру Вусенко.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, голова фракції «Солідарність» у міській раді Євгеній Ткачук розповів про погрози, що надходять йому та членам його родини. Крім того, погрожують і депутатам від фракції УКРОП у міській раді.

«Один із власників групи «Континіум» сказав, що у випадку моєї непідтримки кандидатури Юлії Вусенко як виконувача обов'язки міського голови мій мандат депутата від «Солідарності» відізвуть», - сказав Ткачук.

Окрім того, депутат розповів про тиск, який чиниться на нього та членів його родини зі сторони голови Волинської ОДА Володимира Гунчика: «Замуровуй магазини свого сина. Організуємо тиск податкової та контролюючих органів», - процитував погрози депутат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Давид Показати IP 4 Березня 2017 14:40
Якась Вусенко таке творить? Краще б розібралась з пролемами міста а то тільки міська рада все на ОСБ списує і все а самі тільки мутять гроші. Вусенко це якесь чудо і де воно уло раніше і хто її на секретаря запропонував не уло кращих людяніших а не таке зараз виробляє
Леся до Давид Показати IP 4 Березня 2017 17:50
Краще нехай Вусенко піде у відставку. Або до Гунчика в помічники.
Андрій Показати IP 4 Березня 2017 14:46
Нехай Гунчик голову свою замурує, і вхід до сина в гараджу за який х*р собачий хата построїлась?
Лучанин Показати IP 4 Березня 2017 15:11
Люди, одумайтеся, яка Вусенко ?!!! Хто вона така ??? Це пройдоха з сумнівною репутацією. Хочете щоб Луцьк став львівським смітником ? То вона вам це точно організує. Для мера міста, Луцьк повинен бути рідним та дорогим. Лучани, закликаю вас, давайте обиремо достойного мера !!!
Лучанин2 до Лучанин Показати IP 4 Березня 2017 15:45
Навіщо ти з будуна пишеш коментарі?)
axs до Лучанин Показати IP 4 Березня 2017 21:33
А що хіба є достойні?
Народ Показати IP 4 Березня 2017 22:50
Ви вже всi дiстали злодii. Коли вже ви всi вдавитесь тимi грошима
Я достойний мер! Виб Показати IP 4 Березня 2017 23:01
Я достойний мер! Виберіть мене! Обіцяю всім бабам квіти, дітям морозиво а мужикам сімейні труси в полоску!!!
Я достойний мер! Показати IP 4 Березня 2017 23:05
Ах да, забув! Ще обіцяю відремонтувати пр Волі 15 раз не менше. Так що, тепер мене мусите обрати!!
San Marco Показати IP 5 Березня 2017 10:37
Вусенко -це хамка вищого розряду!Континіумського одного вже нема нині...Висновків 0!!!Страх.Голови ОДА теж вже нема...Теж висновків не зроблено.Луцьку треба нормального мера,господарника,а не учілку,яка сама нічого не знає і не вміє!Господь є і бумеранг також...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus