USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Ввели в оману через нотаріуса: лучанка купила квартиру з боргами

1 Січня 2021 19:08
Рік тому лучанка втрапила у справжню квартирну халепу. Виявилося, що за новопридбаною квартирою чимало несплачених комунальних боргів. Хоча нотаріус у договорі купівлі-продажу посвідчила, що жодних боргів нема.

Жінка почала звертатися і до колишніх власників квартири, і до нотаріуса. Зрештою, звернулась і до журналістів, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Однокімнатне помешкання у Луцьку на вулиці Чехова Лідія Лісницька придбала понад рік тому. Квартиру купувала вперше в житті й не думала, що з нею можуть так вчинити.

«Ми продали в Ковелі квартиру мамину, щоб цю купити. То ми думали, знаєте, як ми чесно робили, то й ці люди будуть так чесно поводитися з нами», – бідкається жінка.

«Коли ми пішли ставити лічильник на воду, мені сказали, що не поставлять. Я була впевнена, що квартира нормальна, бо ж через агентство купляла. Я прийшла, а мені кажуть: слухайте, а у вас борг тільки за воду до трьох тисяч доходить», – розповідає лучанка.
Загалом же комунальних боргів, зі слів Лідії Лісницької, виявилося близько 15 тисяч гривень. Хоча нотаріус посвідчила: на момент оформлення договору купівлі-продажу жодних боргів, мовляв, немає.

«Вона ще мені сказала: «Да-да-да, я до вересня заплачу». Але потім, коли вже вересень місяць настав, вона розсміялася мені і сказала: «Я не кажу, що не заплачу. Я заплачу, але коли в мене будуть гроші, а в мене їх ніколи не буде». Тоді зразу я пішла до нотаріуса. Нотаріус сказала: «Це ваші проблеми. Яке я діло маю? Це ваші проблеми. Треба було вам дивитися», – обурюється лучанка.

Натомість продавець квартири розповіла журналістам, що за можливості борг виплачує. Стверджує, що при купівлі житла факту заборгованості не приховувала. А от чому нотаріус посвідчила, що боргу немає, колишня власниця квартири так і не пояснила, зазначивши лише, що зробила знижку на купівлю квартири.

Аби отримати коментар нотаріуса, яка оформляла договір купівлі-продажу квартири, журналісти звернулися у Першу Луцьку державну нотаріальну контору. Проте нотаріус виявилася у відпустці. Натомість власниця квартири перетелефонувала й запевнила, що борг погасить невідкладно, мовляв, не від доброго життя потрапила в таку ситуацію.

А от в агентстві нерухомості розповіли: про квартирні борги теж дізналися лише згодом. Хоча подібних випадків на ринку нерухомості мало, втім, якщо подібна халепа вже трапилась, а домовитися не вдається, тоді потрібно звертатися до суду.

«Ми рекомендуємо все-таки писати листи-звернення, щоби установи, по яких є заборгованості, це підтвердили. Письмово, в такому форматі. І в подальшому звертатися до суду. Адже в договорі купівлі-продажу є пункт, в якому вказано, що сторони підтверджують, що ніяких заборгованостей по даній нерухомості немає», – радить представник агентства нерухомості Роман Вольчинський й додає, що варто перестрахуватися і звірити показники на квитанціях про оплату комунальних послуг з фактичними показниками лічильників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
дідо Показати IP 1 Січня 2021 19:36
комунальні підприємства займаються шантажем. Не можуть вони вимагати з нового власника повернення боргів попереднього з яким був договір. Договора надавання послуги заключені з людьми , а не з квартирами.
Дивіться Монтян до дідо Показати IP 1 Січня 2021 21:09
Істинно глаголіш!
опа Показати IP 1 Січня 2021 21:26
Нотаріус з агенством ввели в оману покупця і мають за це відповідати.
888 Показати IP 1 Січня 2021 22:44
Жодним нормативним документом непередбачено,що нотаріус має перевірити борги по комунальних платежах,це обов'язк сторін.Нотаріус перевіряє наявність арешту,застави та відомості з реєстру боржників
123 до 888 Показати IP 2 Січня 2021 06:05
а за що такі скажені гроші дере?
Сила до 123 Показати IP 2 Січня 2021 19:19
А ще нотаріус бере такі "шалені" гроші, бо несе відповідальність за усі договори усім своїм майном. І якби був обовязок переверітя борги по комунальниз - то перевіряв би і це. А поки що, комунальні борги - це борги попереднього власника!!!!
888 Показати IP 2 Січня 2021 11:10
За те,щоб перевірити ваші дані по всіх реєстрах,сплатити державі за користування реєстрами і покласти собі в архів ваші документи на 75 років
123 до 888 Показати IP 3 Січня 2021 06:23
виходить, що не по всіх?! скільки реєстрів, і яким чином відповідає? наведіть приклади відповідальності нотаріуса за підробку документів всім своїм майном, будь ласка
123 до 888 Показати IP 3 Січня 2021 06:25
я так розумію 3 - 5 реєстра/реєстрів? дуже складна та відповідальна робота
888 до 123 Показати IP 3 Січня 2021 09:26
Приходь,простажую..попробуєш того хліба...
123 до 123 Показати IP 3 Січня 2021 12:23
вулиця Пушкіна, дім Колотушкіна?
Краєзнавець. Показати IP 2 Січня 2021 20:12
Прізвище нотаріуса в студію! Всі повинні знати таких ділків!
Радувець Ларіса Показати IP 4 Січня 2021 09:08
По Аверсу Наташа давно про це розказувала, такі старі новини витягнули.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus