USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Виділених коштів бібліотеці імені Пчілки та краєзнавчому музею вистачило лише на половину ремонтних робіт?

17 Квітня 2009 11:55
Волинський обласний краєзнавчий музей потребує не тисячі, а мільйони гривень на капітальний ремонт. Такі висновки зробив начальник управління капітального будівництва Волинської облдержадміністрації Олександр Волійко після огляду будівлі, – повідомляє 17 квітня репортер «Волинських Новин».
 
За словами директора Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюка, щоб закінчити розпочаті ремонтні роботи зали на третьому поверсі та будівлі відділу етнографії, не вистачає 214 тисяч гривень. Адже у попередній кошторис не ввійшли вікна, двері, водовідвідна система, покрівля даху площею 58 метрів квадратних, паркетна підлога. Начальник управління капітального будівництва ОДА зазначив, що разом із управлінням культури на сесії облради подадуть клопотання, щоб виділили необхідні кошти для завершення запланованого ремонту вже цього року.
 
Проте капітального ремонту потребує вся будівля музею. За словами Анатолія Силюка, 15 тисяч гривень, які виділяє управління культури на поточний ремонт впродовж року, вкрай не вистачає. Адже, крім того, що музей утримує вісім приміщень, дуже часто прориває опалення, випадають вікна, оскільки їм понад 70 років. «Через кілька років вже не буде, навіть що рятувати», – наголосив директор музею.
 
З цією думкою погодився й Олександр Волійко. «Тут потрібно серйозно взятись за капітальний ремонт. А для цього необхідно залучити мільйони гривень, а не тисячі», – зауважив він.
 
Також не вистачає коштів на завершення ремонту у Волинській обласній універсальній бібліотеці імені Олени Пчілки. За словами пана Волійка, установа потребує до трьох тисяч гривень на заміну покрівлі, системи пожежегасіння і на інше. Наразі вже виконано робіт на 225 тисяч гривень, серед яких заміна санвузлів, труб комунікації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus