USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Перший «штурм» кандидатів на субсидію у Луцьку: 2,5 тисячі заяв

5 Травня 2015 19:00
З 1 травня в Україні можна оформити документи на субсидію за новим порядком. Враховуючи чотири вихідні дні, перший «штурм» кандидатів на субсидію розпочався сьогодні, 5 травня.

В громадській приймальні центрального офісу департаменту соцполітики Луцької міської ради – аншлаг. Частина лучан стоїть у черзі за консультацією, частина – самостійно або з допомогою працівників оформляють заяви та декларації.

ЧИТАТИ ЩЕ: 7 ЗАПИТАНЬ І ВІДПОВІДЕЙ ЩОДО ПРИЗНАЧЕННЯ СУБСИДІЙ

Лучанка Ірина каже, що проблем з оформленням документів не виникло, однак її попросили надіслати документи поштою. Жінка- пенсіонерка, їй нелегко було прийти в департамент. А тепер їй запропонували йти на пошту або зайти в один з кабінетів - там приймуть документи.
Заступник директора департаменту соцполітики міськради Олег Главацький каже: проблем з прийомом документів поки немає ніяких. Щодо того, що лучанам кажуть йти на пошту відправляти документи листом, то це – всього лише альтернатива. Але лучани можуть почекати в черзі до кабінету і здати документи, якщо вони не хочуть надсилати листи. «Ми повідкривали всі кабінети, залучили всіх працівників, щоб люди могли здати заяви і декларації», переконує він.

Документи в пані Ірини прийняли, тож вона радіє, що не доведеться йти ще й на пошту.
ЧИТАТИ ЩЕ: КУДИ І КОЛИ ЛУЧАНАМ ПОДАВАТИ ЗАЯВУ НА СУБСИДІЮ. ЗРАЗОК

Натомість, інша жінка в черзі обурюється: спеціалісти департаменту сказали вписати в декларацію і одноразову допомогу на дитину, про яку раніше казали, що вона не оподатковується.
«Якщо її вписати, то в мене субсидія не вийде. А як же Закон?», - обурюється жінка. Проте, в департаменті соцполітики уточнюють: вписуються всі доходи, але одноразову виплату при народжені дитини просто не враховуватимуть. Відповідні обчислення працівники зроблять самі.

ЧИТАТИ ЩЕ: «ЯК «ПРИТИСНУТЬ» - ДОВЕДЕТЬСЯ»: ЩО КАЖУТЬ ЛУЧАНИ ПРО СУБСИДІЇ

В залі працівники департаменту дають консультацію про те, що робити з тими мешканцями квартири, які зареєстровані в помешканні, але там не проживають. До документів, кажуть, треба додати довідку з ЖКП та від дільничого про те, що ці особи дійсно там не мешкають.

Нагадаємо, голова Волинської ОДА свого часу пригрозив звільненням чиновникам, які вимагають додаткові довідки. Як пояснюють працівники департаменту, цей момент не протирічить положенню оформлення субсидій. Річ у тім, що подібні заяви з проханням зняти когось з мешканців з нарахувань, якщо він фактично не проживає за місцем реєстрації, розглядатиме комісія. Але лучани можуть самостійно зняти таких співмешканців з нарахувань, якщо нададуть необхідні документи.

Власне, згідно з даними департаменту Луцької міської ради, за перший день в центральному офісі вже прийняли пакети документів від 2,5 тисяч лучан. А на Волині очікують, що кількість отримувачів житлових субсидій в області може збільшитися майже вдесятеро – до понад 200 тисяч.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
777 Показати IP 5 Травня 2015 23:17
одни антибиотики
читачка до 777 Показати IP 6 Травня 2015 09:20
ницо називати так людей похилого віку. Майте шану до старших, якщо у Вас є хоч крапля етичного виховання.
Луцька Показати IP 6 Травня 2015 19:40
Звичайним людям (земним) як завжди нічого не дадуть. За все в житті треба платити......................

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus