USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Як готуватиметься Волинь до боротьби з вогняною стихією

11 Січня 2016 17:43
Рейдові бригади з патрульними автівками та кошти місцевих бюджетів на протипожежну безпеку: яким чином у 2016 році планують запобігти лісовим пожежам, повідомили в облдержадміністрації під час оперативної наради в голови ОДА 11 січня.

Як повідомив начальник ВОУЛМГ Олександр Кватирко, у першому кварталі цього року планують підготувати лісогосподарські підприємства до пожежонебезпечного періоду. Йдеться про складання та затвердження оперативно-мобілізаційних планів гасіння лісових пожеж, придбання додаткової спеціальної техніки та засобів пожежогасіння, проведення техогляду власних пожежних автомобілів, ремонт приміщень лісових пожежних станцій та пунктів скупчення пожежного інвентарю. Планують забезпечити роботу постійно діючих рейдових бригад з працівників державної лісової охорони, укомплектувати їх патрульними Renault Duster та сучасними переносними радіостанціями та засобами самооборони.

Своєю чергою, голова ОДА Володимир Гунчик зауважив, що 2015 рік показав, що завдяки величезним зусиллям місцевих громад, ДСНС та ВОУЛМГ в області не допустили такої трагедії, яка трапилася в деяких регіонах України (де пожежі почалися у квітні та завершилися в листопаді). На Волині довелося в екстреному порядку приймати рішення через співфінансування і дотації місцевим бюджетам для того, щоб зупинити процес завдання збитків лісовому господарству Волині. Він просив якнайшвидше, працюючи з проектом обласного бюджету на 2016 рік, передбачити в обласному та місцевих бюджетах необхідну кількість ресурсів для протипожежної безпеки в лісах Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus