USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Як на Волині за тиждень зросла кількість хворих на ГРВІ

19 Грудня 2023 15:01
У Волинській області протягом минулого тижня, з 11 по 17 грудня, зареєстровано 6747 випадків ГРВІ, з них 295 випадків – COVID-19. В порівнянні з минулим тижнем захворюваність на ГРВІ зросла на 9%, проте кількість хворих на COVID-19 знизилась на 30%.

Про це повідомили у Волинському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Серед усіх, хто занедужав, 62% становлять діти до 17 років. Госпіталізовано 139 осіб, з них 48 з COVID-19. Із загальної кількості госпіталізованих понад 40% становлять діти.

З 2 жовтня по 17 грудня на ГРВІ в області перехворіло близько 59 тисяч волинян, що на 43% більше аналогічного періоду сезону 2022-2023 років.

Усього з початку епідсезону на Волині вакциновано понад 2000 осіб, із них 60% – з групи ризику (персонал медичних закладів, діти віком від 6 місяців до 5 років, особи з хронічними захворюваннями, особи віком понад 65 років).

За результатами моніторингових досліджень циркуляції збудників вірусологічною лабораторією обласного центру контролю та профілактики хвороб встановлено, що в області, як і в Україні, циркулюють віруси грипу А, В та віруси парагрипу, аденовіруси, риновіруси, RS-вірус та штами СOVID-19 «Омікрон», зокрема «Еріс».

Читати ще: В Україні з коронавірусом щотижня госпіталізують 4 тисячі людей

«Найкраща профілактика грипу – щорічна вакцинація. Вакцина захищає від усіх актуальних штамів грипу, є безпечною і ефективною. В Україні наявні вакцини від грипу «Ваксигрип» (Sanofi, France) та «ДжіСі Флю» (Green Cross, South Corea)». Вакцини проти грипу можна вводити одночасно з вакцинами проти COVID-19 під час одного візиту у різні кінцівки або з будь-яким часовим проміжком. Щеплення від грипу можна і потрібно робити упродовж усього епідсезону. Вакцинуватися від грипу можуть дорослі і діти від 6 місяців, які не мають протипоказань до щеплень. Імунітет після щеплення формується упродовж кількох тижнів. Зазвичай вже через два тижні після щеплення можна мати захист», – відзначають у Волинському ЦКПХ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus