USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як на Волині знешкоджували «диверсійну групу»

31 Березня 2015 12:19
За участю особового складу управління Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України, Державної служби надзвичайних ситуацій, Національної гвардії України та прикордонної служби на Волині відбулися навчання. Як правоохоронці знешкоджували "диверсійну групу" інформують у прес-службі волинської міліції.

Мета навчання – перевірити готовність і взаємодію усіх силових відомств області на випадок терористичної загрози, а також оцінити дії особового складу і виявити можливі недоліки та прорахунки, щоби врахувати їх у подальшому.

Зі слів заступника начальника управління громадської безпеки УМВС України у Волинській області Віталія Тортини, учасники навчань відпрацювали координацію практичних дій усіх відомств під час виявлення терористичних проявів, ведення спільних оперативно-розшукових заходів, попередження та припинення терористичних актів на об’єктах підвищеної небезпеки:

- За легендою, терористична група проникла на територію «Луцькводоканалу». На території стратегічно важливого об’єкта області терористи заклали вибухівку.

Така інформація надійшла на пульт оперативному черговому. У результаті розгорнули діяльність оперативного штабу та забезпечили евакуацію усіх працівників «замінованого» об’єкта. На затримання терористів орієнтували всі сили відповідних служб і відомств області, до пошуку зловмисників і вибухівки залучили службових собак.

Замінувавши об’єкт, озброєна диверсійна група намагалася зникнути на автомобілі, однак, патрульний наряд Державтоінспекції розпочав їх переслідування. Згодом, відірвавшись від погоні, зловмисники заховалися в лісовому масиві, залишивши на дорозі замінований автомобіль.

Розвідувальні групи спецпідрозділів СБУ та МВС встановили кількість осіб терористичної групи та місце їх переховування. Оточені члени озброєного незаконного формування відмовилися добровільно скласти зброю, тож спецпризначенці змушені були іти на штурм.

- Навчання відбулися за планом. Особовий склад виконав усі завдання. На заключному етапі диверсійну групу виявили та знешкодили. У результаті ми побачили проблемні питання, які спільно із фахівцями СБУ та органами влади доопрацюємо та внесемо корективи у відповідні плани, - підсумував Віталій Тортина.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus