USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Готували диверсії на об’єктах Генштабу й Міноборони: в Україні знешкодили розконсервовану агентурно-бойову групу ФСБ

25 Жовтня 2023 11:48
Контррозвідка Служби безпеки України нейтралізувала у Києві розконсервовану агентурно-бойову групу ФСБ. До її складу входило троє осіб, які готували серію потужних вибухів на українських об’єктах військового управління.

Про це інформують в СБУ.

Серед пріоритетних цілей агресора були підрозділи Генерального штабу ЗСУ та Міністерства оборони України, а також їхні запасні командні пункти.

Для вчинення диверсій фігуранти планували застосувати до 10 дронів, які вони спеціально обладнали саморобними вибуховими пристроями.

Утім співробітники СБУ спрацювали на випередження і затримали всіх учасників російської групи, коли вони почали активну фазу підготовки диверсій.
Встановлено, що ворожу групу ще в 2018 році сформував кадровий співробітник 9-го управління департаменту оперативної інформації 5-ї служби ФСБ. До її складу ввійшло троє осіб (мешканці Києва та Чернігова), яких після вербування було переведено у режим очікування до початку повномасштабного вторгнення рф.

Читати ще: Корегували удари по будинках у Херсоні: СБУ знешкодила антиукраїнське підпілля

Кожен з учасників російської агентурно-бойової групи мав свою спеціалізацію у проведенні розвідувально-підривної діяльності на користь країни-агресора.
Так, один з них виготовляв саморобні вибухові пристрої, інший – відповідав за переобладнання цивільних безпілотних літальних апаратів в ударні дрони.
Лабораторії для виготовлення вибухівки та модернізації безпілотників були облаштовані за місцями проживання фігурантів.

Читати ще: СБУ затримала «смотрящого» за Вінниччиною, який разом з бандою десяток років тероризував регіон

Ще одна учасниця ворожої групи безпосередньо управляла дронами. Для отримання відповідних навичок у березні цього року на Київщині жінка пройшла курси з підготовки операторів БПЛА.
Навесні цього року зрадники почали відслідковувати місця базування підрозділів Сил оборони на території столичного регіону.

На підставі зібраних доказів ворожим поплічникам повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України.

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 15 років тюрми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus