USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Як працює волинський птахокомплекс, що бореться за вихід на ринок ЄС

19 Березня 2015 12:12
Для того, щоб розвіяти чутки про нелюдські умови праці та 17-годинний робочий день, ознайомитися із роботою цеху забою птиці ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» запросили представників ЗМІ.

Нагадаємо, що нещодавно з’явилася інформація про те, що працівників підприємства дирекція фірми змушує працювати по 17 годин на день. Коментуючи скарги на довгу тривалість робочого дня, заступник директора ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» Олег Паращук визнав, що 17-годинний робочий день є загрозою для здоров’я. Водночас він наголосив, що так довго перебувати в цеху робітникам доводилося лише у перші дні, коли розпочинали пусконалагоджувальні роботи. Наразі тривалість робочого дня зменшують, робітник може перебувати на підприємстві 12 годин на день проте розроблена система вихідних, аби вкластися у 40-годинний робочий тиждень.
На підприємстві пояснили, що розпочаті пусконалагоджувальні роботи, складність яких полягає в навчанні персоналу, адаптації робітників до темпів нової забійної лінії.

Аби зацікавити їх працювати краще, розробили іншу систему оплати праці. Зарплата залежатиме від виробітку, якісних показників, виконання плану. Нині у цеху забою та переробки птиці працює приблизно 150 осіб. Досі зарплата становила 3500 гривень, її планують підвищити до 4200-4300 гривень з відрахуваннями. Наступне завдання – перейти на паспортну швидкість лінії, з подальшим підвищенням зарплати робітників. Паспортна продуктивність цеху – 48 тисяч голів за зміну, хоча на лінії є можливість невдовзі переробляти 56 тисяч голів. Продукцію підприємства постачають в 9 областей України, а 25% продукції цьогоріч планують експортувати за кордон.

Також представники підприємства зауважили, що працівник цеху повинен бути фізично здоровим та отримати санітарну книжку, яка підтверджує відсутність захворювань, що могли б становити загрозу продукту. Робітник повинен бути працьовитим та швидким, адже робота нелегка.
ТзОВ «Птахокомплекс «Губин», що у Нововолинську, розширює виробництво, заохочує працівників підвищенням зарплат та планує експортувати продукцію в країни Близького Сходу та ЄС. Зі слів заступника директора, зробивши акцент на якості, підприємство вирішило збільшити виробничі потужності. Йдеться про новий цех забою та переробки птиці з більшими виробничими та складськими площами, сучасним технологічним обладнанням, яке дозволяє виготовляти продукт, що користуватиметься попитом не лише в Україні, а й за кордоном. Цех відповідає стандартам «Халяль» (для мусульманських країн) за розташуванням обладнання, рухом конвеєрів під час забою птиці та ISO (для експорту в ЄС)за ветеринарно-санітарними нормами та правилами.

Продукцію вже постачають в Молдову, Узбекистан, Вірменію, планують постачати в Грузію. Підприємство пройшло специфікацію за системами HACCP та ISO. Сертифікат, виготовлення, якого триває, дозволить згодом отримати єврономер для експорту в ЄС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Анонім Показати IP 19 Березня 2015 13:19
Чим курочок годуємо, панове бізнесмени?
Працівник до Анонім Показати IP 19 Березня 2015 18:09
чистої води показуха і брехня. люди і 3 тисячі не мають і цілий місяць вже по 17 годин, не вірите - поцікавтесь коли автобус завозить і вивозить людей! Брехуни!
Анонім Показати IP 19 Березня 2015 14:07
Де зірочка в заголовку?
Анонім до Анонім Показати IP 19 Березня 2015 16:12
А нема. Усе з доброї волі
я до Анонім Показати IP 19 Березня 2015 18:10
Проплачений сайт Ігоря Палиці!
працівник до Анонім Показати IP 20 Березня 2015 12:13
погодимося тільки на п'ять зірок. це ж наш волинський продукт!!!
Анонім Показати IP 19 Березня 2015 14:14
Росія перекрила для мартиняка кордон то той зразу на ЄС орієнтується в там там схоже зараз його продукцію завезли яку Росія вернула
Льоня до аноніма Показати IP 19 Березня 2015 14:19
Щоб розуміти чим годують потрібно мати елементарну підготовку та трохи олії в голові, відсутність надлишку власної жовчі та елементарне почуття тактовності і гордості за українського виробника, тим паче волинського. Чудове виробництво, побільше таких підприємств і поменше заздрісників чи просто " бабйожок", які вічно проти, а самі нічого путнього в житті не зробили. А може досить когось очорнювати і подивитися на себе зі сторони, ну хоча би в дзеркало! Може щось і в тебе вийде достойне на благо України!
Ба Показати IP 19 Березня 2015 14:24
Яка краса - справжнє сучасне виробництво. У патріотичних кольрах)))
Ольга Показати IP 19 Березня 2015 22:21
більше б таких виробництв на Волині,це нові робочі місця ,тай з/п не мала,і чистота на вигляд як у Європі
Галина Показати IP 15 Серпня 2021 12:23
Купила в Колках на базарі качки мулатки в підприємця Миколи Бригадира з Губена. За 4 дні вони поздихали всі ще здохли кури свої. Ветлікар сказав, що вони заражені пастерельозом. Гроші він вертати не хоче. Люди, не беріть нічого з Губена, бо пропаде на подвір'ї все.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus