USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вартість проїзду у маршрутках Луцька можуть переглянути вже наприкінці квітня

5 Квітня 2017 22:17
Ціну на проїзд у луцьких маршрутках підняли поспіхом, без належного економічного обґрунтування. Тож впродовж двох тижнів має відбутися зустріч виконувача обов’язків Луцького міського голови Ігоря Поліщука з міськими перевізниками.

Про це йшлося під час передачі «Відкрите місто» на телеканалі «Нова Волинь» за участю виконувача обов’язків міського голови Ігоря Поліщука 5-го квітня.

Ведуча у студії зауважила, що у лучан є чимало нарікань на якість перевезень у громадському транспорті, та поцікавилася, чи є можливість знизити ціну на проїзд, яку днями підвищили.

На це Ігор Поліщук відповів, що це можливо, і він готується до вивчення даного питання.

«Луцька міська рада може переглянути позицію щодо підняття вартості проїзду в маршрутках. Втім, для цього нам потрібне чітке економічне обґрунтування. І коли ми отримаємо такі дані - тоді прийматимемо відповідне рішення. Робитимемо це якнайшвидше», - наголосив Поліщук. Та додав, що зустріч із перевізниками має відбутися впродовж двох тижнів, після чого в міській раді готуватимуть відповідні розрахунки та пропозиції.

«Ціна на проїзд має свої складові: вартість паливно-мастильних матеріалів, податки, рентабельність, інвестиційна складова, пасажиропотік тощо. Я вважаю, що рішення щодо підвищення вартості на проїзд приймалося поспіхом, без змістовного економного обґрунтування», - зауважив гість телестудії.

Щодо громадського транспорту в Луцьку, то Ігор Поліщук додав, що в перспективі частка тролейбусів на маршрутах буде зростати, адже це екологічний та надійний тарнсопрт.

Як повідомлялося, підняття тарифів на проїзд у маршрутках - це такий собі «подарунок» трьох заступників міського голови, які вирішили зробити сюрприз лучанам перед своєю відставкою. Нагадаємо, раніше виконком прийняв рішення про обстеження пасажиропотоку у всіх маршрутках міста. Варто додати, у той час, коли перевізники з боєм добиваються підвищення вартості проїзду, в мешканців міста є чимало нарікань на якість перевезень. Пересічні лучани часто скаржаться на поведінку водіїв, недотримання ними графіків руху, холод в транспорті та якість перевезень.

Під час прямого ефіру, до виконувача обов’язків зі своєю скаргою звернулася лучанка, яка представляла інтереси садово-городнього товариства «Світоч» села Гаразджа.

«З Луцька до наших дачних ділянок можна доїхати такими маршрутами як №№ 230, 230А. Втім, перевізники хамлять пасажирам, часто не дотримуються графіків руху. Більше того, їхнього транспорту не вистачає для забезпечення потреб людей, бо в сезон пасажирів стільки, що й дихнути неможливо, всі допустимі норми перевищені. У нас надії на вирішення питання мало, бо вже добиваємося цього 10 років. Прошу допоможіть із перевезенням лучан», - звернулася телеглядачка.

На це Ігор Поліщук відповів, що ознайомиться з даним питанняя, аби знати, які має повноваження міська рада у вивченні цієї проблеми. Та додав, якщо перевізник і дійсно не виконує покладені на нього обов’язки, то з таким варто розірвати контракт та знайти ефективнішого надавача послуг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Анонім Показати IP 5 Квітня 2017 22:26
три поросяти нагадили жителям Луцька і скоренько втекли.
Ну, прямо! до Анонім Показати IP 6 Квітня 2017 01:50
тiльки 3 вищеозначених депутата приймали це рiшення *без змiстовного економiчного обгрунтування*? А решта?
Анонім до Ну, прямо! Показати IP 6 Квітня 2017 09:48
рішення приймав виконком, а не депутати. звільнились яковлєв і сотоварісчі
Вовік Показати IP 5 Квітня 2017 22:29
Якщо дійсно переглянуть в сторону зменшення, тоді григоренків, яковлєвих і моклиць можна вважати політичними трупами. Їх працевлаштують хіба що в Брищі.
яся Показати IP 5 Квітня 2017 23:04
А може він знизить ще ціни на продукти,а саме на хліб?
Лучанин Показати IP 6 Квітня 2017 01:08
По перше, дуже хотілося б почути аргументи законності прийняття рішення про підвищення плати за проїзд. Юристи в міськраді є? По друге, після того що зробили перевізники, залишивши пасажирів на 2 години без транспорту, може лише йти мова про розірвання з ними угод. Це все реально, але хтось не хоче цього робити. Питання залишається відкритим. А я, власне, з 01.04.2017 маршрутками більше не користуюся в більшості випадків (поки що зовсім). Людина повинна мати хоч якесь почуття гідності і не давати використовувати себе як...
Юля Показати IP 6 Квітня 2017 09:37
Підвищення вартості проїзду має бути обгрунтованим і має бути відповідний комфорт та нормальне відношення до пасажирів.
Олександр Показати IP 6 Квітня 2017 10:34
Потрібно запроваджувати електронний облік (квиток) тощо в кожній маршрутці а ще краще вижити ті маршутки взагалі. Тролейбус - це найкращий міський транспорт. А маршрутки нехай їдуть в Брище.
Iren Показати IP 6 Квітня 2017 13:05
Умови первезення пасажирів у маршрутках просто жахливі. Мені здається, навіть водіям приємніше було б водити чистий та гарний автобус. Люди не проти платити більше, але ж за що??? Перевізники навіть не намагаються щось змінити, списують все на погані дороги. Я за економічне обгрунтування 4 гривень.
в шокові Показати IP 6 Квітня 2017 13:21
вартість проїзду.... приватним транспортом.... до чого тут рішення виконавчих органів? вони б ще таксистам таксу ставили... або перевізнику нова Пошта (також підняли з 1 числа тарифи, але всерівно остались зручнішими чим укрпошта) люди, хочете дешевше то купіть собі маршрутку і їздіть! поки я їду на роботу, то на кінцевій одразу сідає +/- 3-5 атошників, ніразу не бачив, щоб водії бикували, хоч є наклейка що одночасно в маршрутці має бути тільки 2 пільговика. зі страйку в Київі дізнавсь, що держава нічого приватникам не компенсою за проїзд льготників. вартість проїзду - то не той випадок, як коли нам ввели абонплату за газ, від якого відмотись не можна, коли хоч-нехоч плати. з приватними маршрутками є альтернатива - власний або муніципальний транспортякщо людині дорого їздити на роботу, то можна подумати дешевше сидіти вдома без роботи найдіть роботу на районі особисто мені дешевше буде на маршрутці і по 5 грн, чим на машині їздити на роботу а тролейбусом капець довго і не зручно треба вимагати підняття заробітних плат!!!!!бо вартість пального, комуналки, одягу, підручників, їжі набаго більш вимиває гроші з гаманця...
Олена Показати IP 6 Квітня 2017 13:22
Тепер, щоб проїхатись у маршрутці в два кінця потрібно викласти 8 грн. А хіба у нас здорожчав бензин за останні півроку??? Чи люди стали жити краще???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus