USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як змінився склад виконкому Луцької міськради

26 Березня 2014 15:02
Під час 57 чергової сесії Луцької міськради розглянули питання розширення складу виконкому.

Нагадаємо, що 20 березня відбулося громадське обговорення складу міськвиконкому за участю Громадського сектору Волині, Правого Сектору Волині, Самооборони Волині, Автомайдану. Про конкретні пропозиції учасники не домовилися. Проте згодом, Луцький міський голова Микола Романюк написав на своїй сторінці у Фейсбук про те, що до складу виконкому таки можуть ввести представників громадськості.

А вже наступного дня луцький мер у себе на сторінці в соцмережі пристав на пропозицію активістів і сказав, що склад виконкому міськради усе ж можуть змінити.

Зокрема, громадський сектор Луцька вніс свої пропозиції і визачився із кандидатами до складу виконкому міськради.

Під час сьогоднішньої сесії депутати проголосували за розширення складу виконкому до 19 чоловік. Наступним проектом рішенням пропонувалося зі складу виконкому вивести Василя Марчишака, а ввести представників громадських організацій. Ними мали стати Олег Бондарук (від ГО Автомайдан-Україна), Юрій Довгун (від депутатської групи «Рідне місто»), Микола Євтушин (від ВОО ПП Удар), Богдан Климчук (від ГО Самооборона Майдану), Юрій Кресак (від Громадського сектору Волині), Юлія Сабатюк (від Волинського інституту права), Олександр Тиводар (від ВОО УСВА).

Під час обговорення кандидатур в сесійній залі основні запитання були, чи розуміють вони свою роль у виконкомі.

Зокрема, депутат Ігор Поліщук запитав у Олега Бондарука, чи знайомився він з функціями виконкому і з тим, як вони співвідносяться з функціями депутатського корпусу.

На що той відповів, що вчитиметься і з середини контролюватиме роботу виконкому на благо громади. Сам він приватний підприємець.

Наступний потенційний член виконкому Богдан Климчук сказав, що стане містком для порозуміння між міськрадою і малим підприємництвом.

«Щодня співпрацюємо з правоохоронцями, патрулюємо вулиці, з військовими – вивчаємо їх потреби. А машини горіли до нас, і після нас горітимуть», - прокоментував питання Миколи Дендиберіна про те, чому автівки в місті горять, якщо вони порядок контролюють.

У Богдана Климчука депутат Ірина Констанкевич запитала, чи він знає про норми поведінки в державних установах.

«Я ознайомилася з вашим резюме, чи знаєте Ви, що в приміщенні держустанов варто знімати верхній одяг?», - запитала вона.

На це він відповів, що куртку свою зняв, а камуфляж – складова його форми.

Щоправда, всі претенденти на членів виконкому не змогли чітко пояснити, чим займається виконком.

«Різні соціальні питання. Я не знаю, які питання розглядає виконком», – сказав Олександр Тиводар.

Всі кандидати сходились на одному: вони контролюватимуть діяльність виконкому. Яким чином вони це робитимуть – не відповіли.

Варто відзначити, що частина кандидатів разом з тим – представники бізнесу – Олег Бондарук, Юрій Довгун. А Юлія Сабатюк – голова обласної асоціації ОСББ. Тож, не виключено, що кожен з них лобіюватиме інтереси власних сфер.

Ігор Поліщук зауважив, що у багатьох з кандидатів немає знань і досвіду управління.

«В деяких з цих людей немає знань. Тут не школа, не місце, де вчаться. Я б порадив перед першим засіданням виконкому цим людям відкрити закон «Про місцеве самоврядування» і ознайомитися з роботою міськвиконкому», - зауважив він.

42 депутати із 43 присутніх віддали голоси «за» запропоновані кандидатури у складі виконкому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Діагноз Показати IP 26 Березня 2014 15:20
Дебі.и....
я Показати IP 26 Березня 2014 15:29
варто було б виходити з того, чим ці люди можуть бути корисні виконкому та місту, який досвід мають, а не тим, хто кого представляє. Контроль за діяльністю влади - дуже важлива функція громади, але бажаючих контролювати та критикувати стає все більше, а зараз потрібні ті, хто готовий працювати над вирішенням конкретних проблем.
Мирон Показати IP 26 Березня 2014 16:47
Що ви хочете-ДУЖЕ крепкі кадри, одна Сабатюк чого варта-спец по всяких грязних оборутках-люди кленуть аж гай шумить.
для Мирона до Мирон Показати IP 26 Березня 2014 17:10
По суті оборуток де факти? Ви своє "кленуть" засуньте... - бо це примітивна заздрість.Таку як вона давно потрібно у владу - її роботу видно!
Андрій Показати IP 26 Березня 2014 20:53
Пані Констанкевич,є Правила поведінки державного службовця,а ніяких норм поведінки в державних установах не існує.А міська рада,це установа комунальної власності.Вам би як людині яка недавно сама стала членом виконкому потрібно було б більш коректнішою бути.Скромність ніколди нікому не заважала,тим більше жінкам.Ви ніколи не задумувалися над тим,що серед Небесної сотні немає ні одного депутата будь-якого рівня ?
Лучанин до Андрій Показати IP 27 Березня 2014 10:13
До чого тут Небесна сотня? Аби ляпати
Андрій до Лучанин Показати IP 27 Березня 2014 13:57
Трудно полемізувати з людиною яка не бачить різниці між апостолом і остолопом.
Робін Гуд Показати IP 26 Березня 2014 22:46
А журналюги,чи то не до чують,чи то перекрутять...,а то просто збрешуть.
сос Показати IP 26 Березня 2014 23:10
Шановні депутати!Не забувайте,що усі питання,які ви голосуєте ми бачимо!Тому кожеш ваш шабаш для нас ще один шлях для неповернення!
Для Мирона до Мирон Показати IP 27 Березня 2014 09:50
Шановна Юля, зрозуміло що то ви, задекларуйте своє майно що нагребли з бідних людей-і все стане ясно! Бач, як не подобається правда, і хватить тертись біля молодих хлопців-вік то не той, шановна!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus