USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Є пасажир – тролейбус виїжджає, ні – то ні»: як відбувається оптимізація маршрутів на ЛПЕ

30 Липня 2020 15:51
Після введення в дію системи обліку АСОП оптимізували роботу електротранспорту у Луцьку.

Про це та інше у контексті погодження Договору про організацію надання транспортних послуг з перевезень міським електричним транспортом розмовляли сьогодні, 30 липня, під час засідання виконкому.

Як повідомив директор департаменту економічно політики Луцької міської ради Борис Смаль, традиційно на потреби Луцького підприємства електротранспорту щороку витрачалися величезні кошти з міського бюджету. Утім, після введення в дію системи електронного обліку пасажиропотоку АСОП, ситуація дещо змінилась на краще: «Лише протягом минулого року на потреби ЛПЕ з міського бюджету витратили майже 70 мільйонів гривень. Після введення системи АСОП щодня ми проводимо величезну роботу з оптимізації руху транспорту за принципом «є пасажир – тролейбус виїжджає, нема пасажирів – ні». Ця робота динамічна. Оскільки основним видом витрат є електроенергія, то паралельно ведуться переговори з постачальниками по динамічних показниках. У результаті, близько 69 мільйонів ми виділяли на ЛПЕ минулого року. Для порівняння, підходить до завершення сьомий місяць поточного року, а ЛПЕ отримало з бюджету 19,5 мільйонів. Тому що оптимізація працює. Є така надія, що в результаті нам вдасться «втримати» цю статтю видатків в межах 42-43 мільйонів», – зазначив Борис Смаль.

Тож, члени виконкому ухвалили рішення внести зміни у Договір про організацію надання транспортних послуг з перевезень міським електричним транспортом. Так, якщо раніше оплата замовником наданих перевізником транспортних послуг здійснювалася один раз щомісячно (до 7 числа наступного місяця), то відтепер, на прохання ЛПЕ та у відповідності до узгодження з департаментом фінансів, платежі відбуватимуться двічі на місяць – до 17 числа поточного місяця і до 3 числа наступного.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 30 Липня 2020 16:27
Для того, щоб знати є пасажир чи немає - треба виїхати на лінію..
Лучанин до Анонім Показати IP 30 Липня 2020 16:52
Спочатку водії на велосипеді їде по маршруту, якщо є пасажири - вертається в депо, сідає за кермо тролейбуса і виїждає на маршрут. Думаю отак буде оптимально...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus