USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Є три варіанти: у Луцьку вивчають, як покращити транспортне сполучення у районі Привокзальної

24 Березня 2021 22:58
В міськраді вивчають кілька можливостей, яким чином покращити транспортне сполучення з Привокзальним мікрорайоном.

Про це стало відомо під час засідання сесії міськради 24 березня.

Зокрема, депутати затвердили проект детального плану території в межах вулиць Георгія Гонгадзе та Клима Савура. Щоправда, його будуть коригувати, оскільки у власників нерухомості, яка розташована на цій території, є зауваження.

Під час розгляду цього питання депутат Микола Федік поцікавився: чи будуть під час коригування розглядати розв’язання транспортної проблеми сусіднього мікрорайону: «Під час розмов про розробку транспортної системи Луцька говорили про можливість об’єднання Привокзального району з вулицею Клима Савура. Чи будуть в межах коригування детального плану розглядати цю можливість. Щоб це був не тупиковий мікрорайон».

Як зазначив начальник управління містобудування та архітектури Веніамін Туз, це питання назріло давно.

«Ми бачимо, як забудовується територія на проспекті Перемоги, і бачимо, що не вистачає доріг в цьому місці. Детальний план, який ми розглядаємо, є сусідом цього мікрорайону. Органічно було б об’єднати два детальних плани і зробити спільний, щоб передбачити транспортну розв’язку, спільну інфраструктуру. Треба поглиблювати задачу, але це виходить за рамки цього конкретного випадку», – зауважив він.

Луцький міський голова Ігор Поліщук додав: сьогодні це питання детально вивчають в міськраді з фахівцями.

«В нас є три варіанти: з’єднати Привокзальну з вулицею Клима Савура, з вулицею Стрілецькою або з вулицею Карпенка-Карого. Після того, коли ми визначимося, який із варіантів буде найлегше реалізувати, який буде найбільш дієвий і за розумні гроші, ми тоді приступимо до коригування відповідного детального плану території», – повідомив він.

Нагадаємо, у Луцьку обговорюють стратегію розвитку громадського транспорту та транспортної інфраструктури Луцької міської територіальної громади до 2025 року.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Рт Показати IP 24 Березня 2021 23:55
Ще б арцеулова з ківерцівською зєднали,розвантажили б кільце біля променя.
666 до Рт Показати IP 25 Березня 2021 09:32
Смело и чертовски привлекательно!
ОДІН. Показати IP 25 Березня 2021 00:04
Потрібно збудувати метро Жд. ВОКЗАЛ -ГНІДАВА.
Пасажир до ОДІН. Показати IP 25 Березня 2021 09:52
Що таке "Жд. Вокзал"?
Два до Пасажир Показати IP 25 Березня 2021 10:25
Жалізничний вокзал

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus