USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.45 39.85
  • PLN 9.70 9.86

ЄСПЛ відклав розгляд позову України до РФ на півроку

13 Квітня 2015 22:00
Європейський Суд з прав подарував Росії ще півроку на пояснення, що анексія Криму й окупація Донбасу не стосується Європи.

Так, прохання Москви ЄСПЛ на відклав на півроку розгляд позову України до Росіїї

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на прес-службу суду.

Як зазначається, ЄСПЛ продовжив до 25 вересня 2015 року час, відведений російському уряду для офіційного коментаря щодо прийнятності скарг України на дії РФ на Донбасі та в Криму. Згідно з регламентом суду, Росія мала час для подачі своїх пояснень лише до 25 березня. Однак за два дні до того, як сплив цей термін, РФ попросила про його продовження на півроку.

Йдеться про пояснення російської влади щодо двох скарг України проти Росії до ЄСПЛ, зазначили в суді. На даний момент розгляд справ по суті не проводиться - на підставі відповідей РФ має бути ухвалене рішення про те, чи є дані скарги Києва прийнятними для розгляду Страсбурзьким судом.

Перша, наймасштабніша скарга, була подана Києвом 13 березня, відтоді багаторазово доповнювалася. Від початку Україна звинувачувала Росію щодо дій в Криму, згодом – також щодо агресії на Донбасі.

Другий позов України проти РФ було подано 13 червня, він стосується викрадення російською владою та перевезення на територію РФ трьох груп дітей-сиріт та супроводжуючих їх дорослих.

На додаток до двох міждержавних скарг, у цьому ж контексті, в даний час 526 індивідуальних скарг перебувають на розгляді суду. Вони були порушені у відношенні як України, так і Росії (307 заявок), або виключно проти однієї з цих держав (194 заяв проти України, і 25 проти Росії).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 14 Квітня 2015 00:49
Рішення Європейського Суду відкласти на півроку розгляд скарг України на анексію Росією Криму та окупацію частини Донбасу свідчить про байдужість усіх органів ЄС до долі спливаючої кров’ю України. Усі перемовини в "Нормандському форматі" виявилися повністю яловими. Це заохочує імперські устремління путінської Росії. Пора Президенту Порошенку, МЗС України настійно ставити питання про розгляд ситуації з путінською агресією проти України лише в Женевському форматі з участю підписантів Будапештського Меморандуму - США, Великої Британії, агресивної Росії.
Анонім до Лучанин Показати IP 14 Квітня 2015 23:22
точніше, Європу насамперед цікавить їх власна безпека, тому вони не хочу провокувати парашію своїми радикальними рішеннями

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus