USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Європа – у центрі буревію: швидкість вітру до 120 км за годину

11 Березня 2019 14:50
Небезпечна негода в Чехії повиривала сотні дерев із корінням. Буревій пронісся територією країни і лишив без електропостачання тисячі осель. Ураган потрощив дахи будівель і попереветав автомобілі.

Аналогічного лиха буря накоїла у Бельгії. Наслідки стихії доводиться долати десяткам загонів надзвичайників. А на півночі Франції влада навіть оголосила помаранчевий - передостанній рівень попередження. За словами тамтешніх метеорологів - швидкість вітру подекуди сягала понад 120 км за годину, пише ТСН.

Нагадаємо, що в Україні негода також наступає майже по всій території країни. ДСНС України оголосила штормове попередження ІІ рівня небезпеки у 15 областях. Укргідрометцентр попередив про сильні пориви вітру на території 15 областей.

Йдеться про швидкість 25-30 м/с у Львівській, Волинській, Івано-Франківськй, Чернівецькій, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Житомирській, Вінницькій, Київській, Черкаській, Кіровоградській, Чернігівській, Сумській, Полтавській областях.

Нагадаємо, внаслідок падіння частини дерева у Вінниці загинула дитина 2008 року народження. У місті Одеса сталося руйнування частини стіни новобудови, в результаті чого травмована одна особа 1935 року народження. В селі Іванівка Теребовлянського району Тернопільської області сталося падіння металевої водонапірної вежі (була на стадії будівництва). Внаслідок поривів вітру залишаються пошкодженими 75 дахів.

Раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що пориви сильного вітру знесли дах з будинку у Луцьку. Інцидент трапився на вулиці Пушкіна. Механічні пошкодження отримало авто, на яке і звалилася покрівля. Окрім цього, у Луцьку негода у вигляді сильних поривів вітру вже встигла наробити біди. Так, із будинку із годинником, що знаходиться у самому центрі міста, на Театральному майдані, вітер зірвав великий шматок «обшивки» для утеплення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus