USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Європейських медиків здивував рівень волинських колег

7 Червня 2016 14:16
Працівники КЗ «Волинський обласний центр «екстреної медичної допомоги і медицини і катастроф» під час професійних змагань з надання екстреної медичної допомоги відзначились за кордоном. Лікарі екстреної медичної допомоги з Волині посіли четверте місце під час фестивалю у Німеччині.

Так, вчора, 6 червня, до України повернулася бригада волинських фельдшерів з Ганновера. Там волиняни взяли участь у фестивалі «Життя до життя». У рамках медичного фестивалю українці змагалися в майстерності надавати екстрену медичну допомогу разом із колегами з європейських країн - Німеччини, Великої Британії, Франції та Польщі.

Загалом, в міжнародному фестивалі взяло участь понад 500 учасників з усієї Європи, шестеро з них – волиняни, які представляли Україну. В результаті, краяни вибороли 4 місце, лишивши позаду 36 команд європейців. Перші три місця у змаганні посіли німці та поляки.

Головний лікар Волинського обласного центру «екстреної медичної допомоги і медицини і катастроф» Олег Куц, характеризуючи участь колег у міжнародних змаганнях, сказав, що це дає можливість не лише обмінятися досвідом, а й налагодити міжнародні зв’язки в сфері екстреної медицини, відпрацювати досвід перевезення хворих за кордон та вивчити іноземну мову.

«Якби не мовний бар’єр, ми б точно здобули місце в трійці лідерів. Наші працівники відтепер зобов’язані вивчити англійську мову, аби через два роки, під час наступних змагань, показати не лише високий рівень медичної кваліфікації та швидкість прийняття життєво важливих рішень, а й продемонструвати готовність працювати на міжнародному рівні без труднощів перекладу», – коментує головний лікар.

Волинський фельдшер Роман Романюк, розповідаючи про участь у змаганнях, відзначив також різницю у стані доріг між Україною та Німеччиною. «З нашим досвідом проїжджати там, де неможливо проїхати німецькими дорогами, було не складно обійти суперників», – жартує про сумне фельдшер.

До слова, участь волинян у міжнародному фестивалі-змаганні «Життя до життя» повністю профінансувала Німеччина. Урочисте нагородження розпочали з вручення кубка волинянам під гімн України та бурхливі оплески іноземних колег.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Читач Показати IP 7 Червня 2016 15:01
Молодці , з таками оплатами їх праці результат показали дуже високий ! А судді України з своїми зарплатами посідатимуть тепер тільки 1-ші містя в світі.....???
Анонім до Читач Показати IP 8 Червня 2016 22:57
Молодці!!!!!
дьодік Показати IP 7 Червня 2016 16:03
Молодці.
Валентина Показати IP 7 Червня 2016 17:07
Молодці! Багато наших лікарів - професіонали і люди з великим серцем. Пишаємось вами і віримо, що колись і в Україні достойно буде оцінюватись ваша нелегка праця.
Волинянка Показати IP 7 Червня 2016 18:34
Ось і приклад професіоналізму, через те і необхідно на верхах розглянути питання про підвищення з-плати лікарям і фельдшерам швидкої допомоги та ін.працівникам медичної галузі. Поліції, суддям підвищили під час проведення реформ, а медицину "реформували" тільки, розділивши на КЗ «Волинський обласний центр «екстреної медичної допомоги і медицини і катастроф», КЗ " ПМСД" та ЦРЛ. А про підвищення з-плати, так до 10 тис.грн. мінімум для простих працівників,які безпосередньо перші надають допомогу, щось ніхто і не згадав!!!
Львів Показати IP 7 Червня 2016 18:48
Ми також раді за Вас колеги ! Тримайте марку нашої медицини на високому рівні ! Слава Україні !
Справедливий Показати IP 7 Червня 2016 19:31
Дуже радію за Вас! Молодці! Достойну зарплату за велику відповідальність.Зарплату суддів Вам та навпаки. Алла Вячеславівна - Ви кращі!!!!!!!!!!
Лучанка Показати IP 7 Червня 2016 20:27
Велика подяка! Втерли носа!
Рівнянин Показати IP 7 Червня 2016 21:42
Молодці. Взагалі щось ви скромно і тихо сидите, хоча по слухах вирвались далеко вперед в організації екстреної меддопомоги. Ми по сусідськи за Вас раді, Ви на Європу націлились, а ми тут на місці бовтаємось.
Мішка 1 бр.)) Показати IP 7 Червня 2016 22:20
Щиро вітаю з високими результатами,дорогі колеги.Продовжуєм підтримувати марку,може і нас зачепить підвищення заробітної.плати;)
Аляска Показати IP 7 Червня 2016 23:03
До дня медика втерли носа всій медичній спільноті області Молодці!!!!!!
Лучанин Показати IP 8 Червня 2016 09:51
А чому тоді здерли гроші з тих учасників які їхали на змагання,якщо оплачувала поїздку Германія
Петро до Лучанин Показати IP 8 Червня 2016 10:39
Ніхто кошти не здирав, ПРОСТО І НІМЦІ НЕ ВСЕ МОЖУТЬ ПРОФІНАНСУВАТИ, АЛЕ Ж єВРОПУ ПОБАЧИЛИ, А САМІ КОЛИ Б ВИБРАЛИСЬ ПОЇХАТИ
Анонім до Лучанин Показати IP 8 Червня 2016 17:12
а що ти зробив д- ..л а злості і г-на в тобі більше ніж тебе самого
Лучанин Показати IP 8 Червня 2016 13:11
Прочитайте останій абзац "повністю профінансувала Німеччина"
Анонім до Лучанин Показати IP 8 Червня 2016 18:15
Останнє речення останнього абзацу звучить так: "Урочисте нагородження розпочали з вручення кубка волинянам під гімн України та бурхливі оплески іноземних колег."
Абрам Показати IP 10 Червня 2016 20:42
Щоб не говорили, але молодці на швидкій і так тримати і хай інші рівняються, а то сидять в болоті
колгосп Показати IP 25 Червня 2016 17:10
це не змагання а якісь Веселі старти!!!!! Та й чому радіти,четверте місце на ФЕстивалі,перший раз чую,що на фестивалі займають місця!Краще б на українських змаганнях показали результат, а то завжди другі з кінця))))))))Смішно)))))))ЗАКАЗУХАААААААААААААААА!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus