USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Юні луцькі природознавці отримали мікроскоп для досліджень. Фото

5 Грудня 2023 15:04
Нещодавно у Волинському національному університеті за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» відкрили сучасну STEAM-лабораторію – спільний освітній простір вишу та Волинської обласної Малої академії наук. У ній проводяться заняття для учнів МАН із кількох дисциплін, як-от робототехніка, природознавство, психологія.

А сьогодні Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» передав юним науковцям два навчальні мікроскопи, щоб їхня робота стала більш точною. Прилади першочергово призначені для досліджень із природознавства. Заняття з цієї дисципліни у STEAM-лабораторії проводяться щотижня. Діти, зокрема, вивчають і досліджують будову рослин, вчаться вирощувати їх.

Подаровані благодійниками мікроскопи, як зазначають учні, допоможуть проводити цікаві лабораторні досліди, спостерігати за мікроорганізмами.
Читати ще: У Луцьку знані українські науковці проводили експерименти для учнів. Фото

Завідувачка відділу МАН Наталія Миронюк нагадала, що в стінах STEAM-лабораторії діти займаються не тільки природознавством, а й робототехнікою, психологією та творчістю. Також вона подякувала за постійну підтримку Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

«З дітьми займаються науковці наших луцьких вишів. У групах зазвичай працюють до десятка учнів. У наш час важливо, що діти мають підтримку для розвитку від благодійників. Раніше учні отримали роботів для гуртка робототехніки, а сьогодні – мікроскопи. Це допоможе дітям займатися практичними дослідженнями. Ми знаємо, що знання, які підкріплені практикою, запам’ятовуються краще. Також важливо прищеплювати інтерес до науки у дітей змалку. І коли вони можуть самі доторкнутися до науки, це дасть чудовий результат і змотивує працювати далі», – впевнена Наталія Миронюк.
Читати ще: «Науковий пікнік»: у центрі Луцька діти опановували професії

Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода висловила сподівання, що невдовзі діти зможуть навчатися в мирній країні та зазначила, що попри важкі події в державі вони продовжують демонструвати хороші результати на наукових конкурсах.

«Ми бачимо, якою популярністю користуються заняття у STEAM-лабораторії, діти із задоволенням відвідують гуртки. Тут чудові педагоги, які вміють зацікавити, в інтерактивній формі розповісти про природу, робототехніку, інші дисципліни. Сьогодні Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» дарує юним науковців мікроскопи. Тепер діти на власні очі спостерігатимуть за мікроорганізмами», – наголосила Катерина Шкльода.
До слова, ще вже не перший подарунок благодійників для дитячої наукової спільноти. Днями в межах освітнього проєкту «Дитячий університет» юні вихованці гуртка матеріалознавства Малої академії наук отримали мікроскоп для досліджень.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus