USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

З 2019 року хворі на туберкульоз лікуватимуться вдома

13 Грудня 2018 07:40
Наступного року хворі на туберкульоз лікуватимуться переважно амбулаторно, їх спостерігатимуть сімейні лікарі.

Про це на прес-брифінгу заявив перший заступник Генерального директора ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» Віктор Ляшко, передає «Укрінформ».

За його словами, перехід на амбулаторне запланований з другого півріччя 2019 року. Кошти сімейним лікарям за супровід хворих з туберкульозом виплачуватиме Національна служба здоров’я України.

«Це буде доплата сімейним лікарям, які виявили хворого на туберкульоз та супроводжували процес лікування. При наданні первинної медичної допомоги впроваджується анкетування хворих на туберкульоз. Лікарі помилково вважають, що анкетування замінить існуючі методи діагностики. Це – неправда. Анкета впроваджується лише для того, щоб лікарі не пропускали випадки туберкульозу», – розповів Ляшко.

Туберкульоз – це інфекційне захворювання, збудником якого є мікобактерія туберкульозу. Захворювання передається переважно повітряно-крапельним шляхом. У 90% випадків туберкульоз вражає легені. Однак, це захворювання може ушкодити нирки, хребет, мозок, лімфатичні вузли, кишківник, шкірні покриви, статеві органи тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Волинян Показати IP 13 Грудня 2018 07:51
О це добре
Анонім Показати IP 13 Грудня 2018 10:29
з таким урядом скоро операції і все інше будуть робити амбулаторно
скептик Показати IP 13 Грудня 2018 10:30
ухи обїлися, чи що ?!!!!!!! це ж контакт туберкульозного з іншими людьми !!!!!!!!!
2201 Показати IP 13 Грудня 2018 12:13
От би наших шановних розумах, що приймають такі закони і реформи обслуговували сімейні лікарі після візиту до хворих на тубекульоз.... може тоді трохи розум прорізався немов зуб у немовляти.
Vv Показати IP 13 Грудня 2018 22:07
Всерівно всі хворі на туберкульоз лікуються дома, а хворі з відкритою формою їздять по маршрутках....а ті хто не дома то п'ють в тубдиспасері....урветься місцевим баригам біля тубдиспансеру - самогонку купляти буде нікому.
Провізор Показати IP 13 Грудня 2018 23:33
Чудова думка)) Навіщо лікувати данний вид захворювання в ізоляції і з певними кваліфікованими фахівцями в одному місці)) Краще ж щоб сімейник побув в туберкульозника а потім бистренько пішов дивитися сімю з дітьми а бо до людей з пониженим імунітетом. Епідемія туберкульозу? Нічьо переживем)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus