USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

З лікарнею для залізничників Волині «не все так просто»

23 Лютого 2015 14:23
На Волині й досі не визначилися, що робити з Ковельською вузловою лікарнею. Перші оптимістичні пронози щодо її подальшої роботи нині розвіюються.

Про це стало відомо під час брифінгу голови Волинського ОДА Володимира Гунчика сьогодні, 23 лютого.

Нагадаємо, заклад обслуговує більше 6 тисяч волинських залізничників упродовж року, там працює майже 300 людей. Проблема виникла цього року, коли медзаклад почали переводити на фінансування з місцевого бюджету. Раніше більше 10 мільйонів гривень із державного бюджету щороку виділяли вузловій лікарні станції Ковель державного територіально-галузевого об’єднання «Львівська залізниця».

У новому 2015-му році, розповідають у фінансовому управлінні виконавчого комітету Ковельської міської ради, з міської казни передбачають лише 1,8 мільйона гривень. А в облдержадміністрації її пропонують реорганізувати.

Під час візиту Міністра інфраструктури Андрія Пивоварського на Волинь, стало відомо, що кошти на утримання закладу на кілька місяців віднайшли. А облдержадміністрація задумала провести аналіз роботи лікарні. Сам же Міністр тоді був небагатослівним: «Зарплати платяться, електрика є, опалення є, лікарня працює».

Однак сьогодні в облдержадміністрації кажуть, що досі не вирішили що з нею робити.

«Ми продовжуємо працювати, детально вивчаємо стан справ. Не все так просто. Лікарня не має завантаженості. Більшість людей обслуговуються районних лікарнях , а в Ковель приїжджають вже для спеціального обстеження або на серйозне стаціонарне лікування. Тому продовжуємо працювати над цим комплексом», - заявив голова ОДА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Займіться своїм діло Показати IP 23 Лютого 2015 15:18
1. Чим залізничники кращі від шахтарів, педагогів, машинобудівників, авіаторів, агрономів, комбайнерів, перукарів, що мають соціальні переваги у "залізничній" лікарні? По Конституції всі ж рівні. 2.Чим працівники цієї лікарні, яким треба зберегти роботу, кращі від медиків інших лікарень, яким влада встановила "квоту" на звільнення по скороченню штатів в межах 3% працюючих? По Конституції дискримінація не допускається. 3.Чому питанням функціювання вузлової лікарні переймається Волинська ОДА, а не прямий розпорядник цього держмайна - ДТГО «Львівська залізниця»? По Цивільному кодексу держава, територіальні громади не відповідають за зобов'язаннями створених ними юридичних осіб (ДТГО «Львівська залізниця» саме така юр.особа), а територіальна громада (того ж Ковеля, чи Волині) не відповідає за зобов'язаннями держави. 4. Чому вже другий місяць всі кому не лінь переминають тему залізничної лікарні, замість того, аби відкрити її Статут і почитати, хто і в якому порядку її фінансує, реорганізує чи ліквідовує? Там (в Статуті) точно немає Волинської ОДА, Волинської ради і громади Ковеля.
Ковельчанин до Займіться своїм діло Показати IP 23 Лютого 2015 16:44
Да хоча б тому що я щомісяця плачу за медстраховку. І я знаю, що якщо щось станеться то я отримаю допомогу. І не треба буде родичам бігати шукати кошти бо лікар відмовляється робити операцію безкоштовно. Єдине що треба то пенсіонерів переводити в звичайні лікарні. А то вони в залізничну щороку як на курорт лягають. Навіть домовляються між собою коли в наступний раз лягти, щоб компанія хороша була
гроші йдуть за паціє до Ковельчанин Показати IP 24 Лютого 2015 08:42
платіть собі медстраховку і далі, а відтак ваш страхувальник буде вирішувати оплату за ваше лікування в будь-якій іншій лікарні. не обов'язково відомчій.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus