USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Прийняли бюджет Ковеля. Будувати для міста - надто дорого

29 Січня 2015 18:51
Бюджет Ковеля значно гірший ніж торік, і коштів не вистачає на будівництво. У фінансовому відділі кажуть, що за передбачені гроші можуть лише задовольнити основні потреби міста.

Про це йшлося під час 65 сесії Ковельської міської ради сьогодні, 29-го січня.

Згідно із пропонованим проектом рішення, доходи міського бюджету закладено у сумі 373 мільйони 196,790 тисячі гривень. З них доходи загального фонду міського бюджету - 360 мільйонів 64,07 тисячі гривень, доходи спеціального фонду міського бюджету – 13 мільйонів 132,72 тисячі гривень.

Новий бюджет передбачає продовження фінансування безплатних сніданків для школярів перших-четвертих класів. Від оплати за харчування звільняються діти із соціально незахищених родин.

Щодо будівництва та ремонту доріг, то сума закладена у два рази менша, ніж торік – приблизно 10 мільйонів гривень. Зокрема заплановано у 2015 році продовжити реконструкцію вулиць Володимирської, Грушевського, Брестську, Драй-Хмари, Незалежності та підтримувати решту доріг у належному стані.

Найбільшим тягарем для міського бюджету є передача з державного бюджету вузлової лікарні станції Ковель державного територіально-галузевого об’єднання «Львівська залізниця». Медзаклад просить в рік більше10 мільйонів гривень.

Зі слів працівників фінансового управління виконавчого комітету Ковельської міської ради, з міської казни передбачають лише 1.8 мільйона гривень. Інші кошти лікарня отримує складаючи договори з районами.

Чиновники пояснюють таку систему тим, що в ній лікують більше 6 тисяч людей, з яких, жителі Ковеля та Ковельського району – біля тисячі, інші – райони Волині. Для прикладу, торік з Луцька було – 925 чоловік, 524 осіб з Луцького району.

Затверджена сума коштів, кажуть фінансисти, не дозволить будівництво нових об’єктів у місті, а, лише, реконструкцію.

Нагадаємо, нещодавно прийняли й обласний бюджет 2015-го року: чому обласний бюджет-2015 гірший, ніж торік.

Також прийняли бюджет Володимира-Волинського.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ковельчанин Показати IP 29 Січня 2015 23:03
Якщо місто не візьме на баланс лікарню і поліклініку,то буде повторюватись руїна дитячого садка №17,стадіона Локомотив,НГЧ,лазні.Вже є прикладів багато.Військовий госпіталь - руіна.Військові містечка.Розкрадуть ударними швидкими темпами.
Анонім до Ковельчанин Показати IP 30 Січня 2015 10:08
За що її взяти? Це чималі кошти.
Ковельчанин Показати IP 30 Січня 2015 17:08
То краще профукати,як д/с №17 ? А потім бідкатись,шо не вистачає садочків,поліклінік,стадіонів.Влада Кіровограда з великим задоволенням забрала собі у міську власність ще одну поліклініку і лікарню.Просто не дали розграбувати державне майно.А в Ковельській залізничній лікарні вже давно дитячого відділення нема.Здавали під взуттєву майстерню.В поліклініку вкладені кошти державні.А користуватимуться різні ділки і махінатори.Так і державу розсунуть з мовчазного рабського одобрямсу і байдужості.
Не хворій Показати IP 30 Січня 2015 17:15
Будувати для міста дорого.Руйнувати дешевше.Широко крокуємо в Європу.Щоб штани останні не порвати від тих широких кроків.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus